hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maden faciası dış basında...

    Maden faciası dış basında...
    expand

    Manisa Soma'da meydana gelen maden faciası dış basında da geniş yer aldı. CNN Internatıonal ve BBC, "flaş gelişme" olarak verdi haberi, bölgeden canlı bağlantılar yaptı. Reuters ve Associated Press haber ajansları da felaketi yakından takip etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International, hem televizyondan hem de internet sitesinden birinci haber olarak gördü Soma maden ocağındaki gelişmeleri.


    İngiliz BBC televizyonu ise, Soma'da meydana gelen faciayı flaş gelişme olarak verdi. Bölgeden canlı bağlantılar yaptı.

    Maden faciası dış basında...

    İnternet sitesinde de, "Türk madeninde ölü sayısı artıyor" başlığıyla manşete taşıdı.

    Reuters haber ajansı, CNN TÜRK'e bağlanan Manisa Belediye Başkanı Ccengiz Ergün'ün açıklamasıyla gördü Soma'da meydana gelen felaketi. Olayın, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan en kötü maden kazalarından biri olduğunu belirtti.

    Bir başka haber ajansı Associated Press, AFAD'ın açıklamasıyla verdi haberi. Mahsur kalan maden işçilerini kurtarmak için büyük çapta arama-kurtarma çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus basını

    Rusya'nın önde gelen haber ajanslarından Ria Novosti de Türkiye'deki kaza haberine şu başlıkla başladı: "Türkiye'de maden ocağında 200 kişi hayatını kaybetti."

    Haberde şu ifadelere de yer verildi:

    "Türkiye'nin batısında bulunan maden ocağında yaşanan patlama ve yangın sonucunda 200 kişi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklamayı Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptı."

    Yapılan açıklamalarda, yangın sırasında 787 kişinin madende çalıştığı belirtildi.

    Rusya'nın bir diğer haber ajansı "Eho Moskvı" kaza için şu başlığı kullandı:

    "Türkiye'de kömür madeninde patlama yaşandı, 201 kişi hayatını kaybetti. Daha birçok işçinin hala yerin altında olduğu açıklandı."

    Eho Moskvı Türk basınına dayanarak olay yerinde yaşananları şu şekilde anlattı:
    "Onlarca yaralı hastanelere kaldırıldı. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini belirtti. Can kurtaranlar çalışmalara devam ediyorlar, yer altına oksijen taşıyorlar. Dünya televizyon kanalları olay yerine akın ettiler, basın mensupları aynı zamanda kendinde olan ve kömür ocağından çıkan işçilere yardım ediyorlar."

    Lenta.ru, "Türkiye'de maden ocağında hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü aştı" başlığı altında yaptığı haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretlerini iptal ettiğini ve bugün olay yerine gideceğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir diğer haber ajansı Gazeta.ru da şu haberi yayınladı:

    "Türkiye madencilerini kurtarıyor. Türkiye'de maden ocağında çıkan yangın sonucunda 200 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce işçi hala yer altında bulunuyor. 20 yılın en kötü patlaması olan ve Soma'da yaşanan patlama sonucunda 200 kişi hayatını kaybetti."

    Vedomosti ve Regnum haber ajansları kömüt ocağında yaşanan patlamada 201 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek onlarca kişinin ise yaralandığını belirtti. Haberde, patlama sırasında 787 işçinin yer altında bulunduğu, şu ana kadar ise 363 kişinin kurtarıldığı vurgulandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow