hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madrid "San İsidro"yla nefes aldı

    Madrid San İsidroyla nefes aldı
    expand

    İspanya'nın başkenti Madrid'in koruyucu azizi olarak anılan San İsidro için 14-18 Mayıs'ta düzenlenen bayram, ekonomik krizin etkisini biraz olsun azaltmasıyla, geçmiş yıllara nazaran bu yıl daha renkli geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12. yüzyılda çocuğunu mucizevi bir şekilde kurtardığı kuyudaki suyun şifa getirdiğine inanan binlerce Madridli, bu yıl da ellerinde bidonlarıyla su doldurmak için kuyu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Madrid'i festival ortamına döndüren 5 gün boyunca, yöresel halk dansları, sokakta yürüyen dev kuklalar, konserler, havai fişek gösterileri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler yapıldı. Özellikle çocuklar ve yaşlılar Madrid'e özgü yöresel halk kıyafetleri ile sokaklarda dolaşırken, kent içinde kurulan panayır alanlarında eğlenceler düzenlenip, bölgeye ait yemekler yenildi.

    Ayrıca kentte çok sayıda ücretsiz konser ile müzik yarışması da düzenlendi.

    2008'den bu yana krizin etkisiyle bütçesi oldukça düşürülen San İsidro'nun, bu yıl çok daha zengin bir programla Madridlilerin karşısına çıktığı görüldü. Ancak her şeye rağmen Madrid esnafı, krizin etkisinin halen devam ettiğini, satışların son yıllardaki gibi düşük olduğunu savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanya'nın en ünlü boğa güreşi etkinlikleri de San İsidro vesilesiyle Madrid'deki Las Ventas arenasında başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow