hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavi Marmara baskınında Şeyh Raid Salah'dan şok iddia

    Mavi Marmara baskınında Şeyh Raid Salahdan şok iddia
    expand

    1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda, İsrail keskin nişancısının kendisini ıskalayarak Türkiyeli aktivist İbrahim Bilgen'i vurduğunu iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salah internetteki resmi sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, "Filistinli birisi, 22 Kasım 2014'te aramızda geçen konuşmada, bir restoranda İsrailli bir subay ile görüştüğünü söyledi. Anlattığına göre, İsrail İstihbarat Teşkilatı'nda (Şin-Bet) çalışan bu subay, Şin-Bet'in 2010 yılında Özgürlük Filosu'na yapılan saldırıda beni öldürmesi için bir keskin nişancı görevlendirdiğini söylemiş" ifadelerini kullandı.

    Salah "Saldırı sona erdiğinde istihbarat birimleri keskin nişancının hedefi ıskaladığını duymuş ve buna çok şaşırmışlar. Çünkü İsrailli keskin nişancı benim yerime bana çok benzeyen Şehit İbrahim Bilgen'i vurmuş. Bu kısa olayın tüm ayrıntıları o Filistinlide gizli " dedi.

    Raid Salah Kimdir?

    Ummul Fahm'da 1958'de doğan Salah, Ummul Fahm Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra El-Halil Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim aldı.

    1989'da Ummul Fahm Belediye Başkanlığı'na seçilen Salah, 1993 ve 1998 yılındaki belediye seçimlerinde de galip geldi. Salah, 2001'de bu görevinden istifa ederek, 2001 yılında İsrail toprakları içinde yaşayan Filistinlilerin kurduğu 1948 Filistin İslami Hareketi'nin başkanı oldu. Salah, Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu'nun Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010'da düzenlediği saldırıda aralarında İbrahim Bilgen'in de bulunduğu 9 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetmişti.

    İstanbul'da ulaşımda yeni dönem başlıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow