hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Medvedev: "ABD, Rusya ile ikinci soğuk savaşa doğru gidiyor"

    Medvedev: ABD, Rusya ile ikinci soğuk savaşa doğru gidiyor
    expand

    Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna krizi ve ABD'nin Rusya'ya karşı uyguladığı politikayla ilgili açıklamalar yaptı. Medvedev, "Aslında, biz yavaş yavaş ikinci soğuk savaşa doğru ilerliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    itar-Tass'da yer alan habere göre Başbakan Medvedev, ABD'nin Rusya'ya yaptırım uygulayarak yeni soğuk savaş istediğini kaydetti.

    Medvedev, "Aslında, biz yavaş yavaş ikinci soğuk savaşa doğru ilerliyoruz. Bu kesinlikle kimsenin işine gelmez. Siyasetin sırrı fazlasıyla sabırlı ve dikkatli olmak, ince ve akıllıca kararlar almakta yatıyor. Bana göre, Obama bunu uzun bir zaman yapmayı başardı. Ancak şimdi yaşananlar ABD'nin artık bu tür kararlar alamadığının göstergesi. ABD Başkanı daha fazla siyasi adım atabilirdi" diye konuştu.

    Medvedev konuyla ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti:

    "Obama ile şimdiye kadar yaptığımız ve elde ettiğimiz sonuçlar sıfırla çarpıldı ve bu durum beni çok üzüyor. Bu hiçbir şekilde sonlanmaz. Obama'nın yerine başka başkan gelir ve herkes yaptırımları unutur. Kimse bunun sonucunda kazançlı çıkmayacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yaptırım yolu anlamsız"

    Başbakan Medvedev yaptığı açıklamalarda, "Biz yaptırım taraftarı değiliz, biz yaptırımlara ciddi bir şekilde cevap bile vermiyoruz. Rusya yaptırım uygulayan ülkelere hoş olmayan bir şekilde cevap verebilirdi ama bunu yapmadık. Yaptırımlar uluslararası ekonomik ilişkilere zarar veriyor. Yaptırımlar sadece politikacıların kararlarından emin olduklarını göstermek ve herkese güçlerini kanıtlamak için. Yaptırımların Rus ekonomisini ciddi şekilde etkilemediğini ifade eden Medvedev, "Rus ekonomisi ne olursa olsun ayakta kalır. Biz hiçbir ülkeye bu fırsatı vermeyiz. Her durumda biz halkımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Rusya zengin bir ülke, durumu kontrol edebilir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow