hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mogadişu'da Eş-Şebab bakanların uğrak yerine bombalı saldırı düzenledi

    Mogadişuda Eş-Şebab bakanların uğrak yerine bombalı saldırı düzenledi
    expand

    Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eş-Şebab örgütü, bakan ve milletvekillerinin uğrak yeri konumundaki "Central Otel"e bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında kentin belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 10 kişi öldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mogadişu'nun merkezindeki Hamurayn semtinde bulunan, Somalili bakan ve milletvekillerinin uğrak yeri konumundaki "Central Otel"e düzenlenen saldırıyı 2 intihar eylemcisi bomba yüklü 2 araçla gerçekleştirdi. Olayda 2 eylemci ile 8 sivilin öldüğü bildirildi.

    Emniyet kaynakları ise, saldırıda ölenler arasında Mogadişu Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Adem'in de bulunduğunu ve çok sayıda yaralı olduğunu açıkladı.

    Yaralılar arasında Limanlar Bakanı Nur Hersi ile Mogadişu'dan 30 kilometre uzaklıktaki "Balad" kenti valisi Muhammed Mahmud Sani'nin de bulunduğu ve valinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

    Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlendi

    Öte yandan saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab örgütünün üstlendiği belirtildi.

    Örgüte ait bir radyonun haberinde, "mücahitlerin başkentteki önemli otellerden birine büyük bir saldırı düzenlediği" ifade edildi.

    Somali'nin başkenti Mogadişu'da bakan ve milletvekillerinin uğrak yeri konumundaki "Central Otel"e düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow