hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Münih'ten IŞİD'e katılan Elif'ten haber var

    Münihten IŞİDe katılan Eliften haber var
    expand

    Geçtiğimiz ay Münih'teki evinden kaçıp IŞİD'e katılan Elif Ö.'den haber var. Tageszeitung'ta yayınlanan habere göre 16 yaşındaki Elif, Suriye'nin IŞİD işgali altındaki kenti Rakka'da yaşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 Şubat'tan beri kayıp olan Türk kızının Münih'in Neuried semtinde yaşayan ailesine dönmeye niyeti olmadığı bildirildi. Kızın sağlık durumunun da iyi olduğu ve Kur'an okuluna gittiği haberde yer aldı. Baba Atilla Ö.'nün Bavyera Televizyonu'na kızı hakkındaki son bilgileri teyit etti. Rakka, IŞİD'in kalesi ortak biliniyor.   

    Babası kızını Suriye sınırında aramıştı

    Elif'in babası Atilla Ö. kızını bulmak için gittiği Türkiye-Suriye sınırında  günlerce kızını aramıştı. Atilla Ö. "Kızım şu an cihad yaptığını düşünüyor. Ekim ayında bana Allah'ın yolundan gitmek istediğini ve IŞİD'e karşı sempati duyduğunu söyledi ve zaman içinde de örtünmeye başladı" demişti. Elif'in uçak biletini arkadaşının kredi kartıyla çok önceden aldığı ve Turkiye 'ye geldikten sonra da telefonunun sim kartını kırdığı saptanmıştı.

    IŞİD 300 eski polis ve subayı idam etti

    Selefilere uymuş

    Oldukça modern bir alilenin kızı olan Elif, Münih'te geçirdiği ağır bir hastalık sonrası yaşam biçimini değiştirmiş. Genç kız, kapanıp “Bu Dünyayı terk edip, cennete yaşayacağımö gibi cümleler yazmaya başlamış. Ayrıca Münih'te Federal Anayasayı Koruma kurumunun gözetimi altındaki “Darul-Quranö camisine gitmeye başlayan Elif, burada Selefiler'le bağlantıya geçmiş.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow