hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama kırdı geçirdi!

    Obama kırdı geçirdi
    expand

    Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel akşam yemeğine katılan ABD Başkanı Barack Obama, geceye esprileriyle damga vurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Obama, başkent Washington'da, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ABD başkanlarının esprili konuşmalarına sahne olan yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı.

    Eğlence dünyasından basın camiasına, siyasetçilerden Hollywood yıldızlarına varıncaya kadar çok sayıda ünlü ismin katıldığı bu yılki yemekte, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın aktris ve komedyen Julia Louis-Dreyfus'la Beyaz Saray mutfağına dondurma çalmak için girdiği, First Lady Michelle Obama tarafından dondurma yerken yakalanmalarını ve Biden ve Louis-Dreyfus'un, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi ile dövme yaptırmalarını da gösteren video alkış aldı.

    "Amerikan halkını Hillary'nin Kenya'da doğduğuna inandırmak zor olacak"

    Geceye esprileriyle damga vuran Obama, konuşmasında hem sağlık reformuyla hem rakipleri Cumhuriyetçi Parti'yle hem de Amerikan basınıyla dalga geçti.

    CNN ve MSNBC kanallarıyla ilgili espri yapan Obama, Cumhuriyetçileri destekleyen Amerikan televizyonu Fox News'e de takıldı. Obama'nın "Fox, gerçeği kabul edelim. Ben gittiğimde beni özleyeceksiniz. Amerikan halkını Hillary'nin (Clinton) Kenya'da doğduğuna inandırmak daha zor olacak" esprisi salonu kahkahaya boğdu.

    "2013'teki sloganım 'Control+Alt+Delete'di"

    Obama'nın, kendi adıyla anılan sağlık hizmeti reformuna ilişkin sözleri de davetlileri güldürdü. "Obamacare" olarak bilinen sağlık sisteminde, hizmet planlarının sunulduğu "healthcare.gov" resmi internet sitesinde yaşanan teknik aksaklıklar ve sayfanın donması nedeniyle oldukça sert eleştirilere göğüs germek zorunda kalan Obama, sitenin, "donmuş" anlamına gelen Oscar ödüllü film Frozen'dan esinlendiği esprisini yaparak, ekranlara filmin afişini yansıttı.

    Obama, 2008 yılında seçim kampanyasındaki ana sloganının "evet yapabiliriz" olduğunu hatırlatarak, sağlık sistemiyle ilgili internet sitesinin çalışmamasına göndermede bulunarak "2013'teki sloganım ise 'Control+Alt+Delete'di" ifadesini kullandı.

    Obama, bir kurguyla, kendisinin bir videosunu izlettiği sırada, videonun donması ve sorunu giderecek birini çağırdığı sırada yanına, sağlık sistemi internet sitesinin bir türlü bitmek bilmeyen sorunları nedeniyle oldukça ağır eleştirilere maruz kalan eski Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius geldi.

    Sebelius'un "Ben hallederim. Bu problemle her zaman karşılaşıyorum" sözleri salondakileri güldürdü.

    Hedefinde Cumhuriyetçiler de vardı

    Obama, rakipleri Cumhuriyetçi Parti'ye de yüklendi. Kongre'deki Cumhuriyetçi milletvekillerinin, kendisinden daha çok Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'a zor anlar yaşattığını ifade eden Obama'nın, Obamacare ile ilgili protestolarıyla dikkat çeken Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz ve New Jersey eyaletindeki köprü skandalında eleştirilen Cumhuriyetçi Vali Chris Christie de nasibini aldı.

    Başkan Obama, gecede, dünyanın çeşitli yerlerinde zor şartlar altında görev yapan gazetecileri unutmadı. Obama, Ukrayna, Afganistan, Suriye ve Mısır gibi ülkelerde görevlerini güçle sürdüren basın çalışanlarını andı.

    Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeği, her yıl ABD başkanlarının esprileriyle renkli görüntülere sahne oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow