hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'dan Afganistan'a sürpriz ziyaret

    Obamadan Afganistana sürpriz ziyaret
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'a sürpriz bir ziyarette bulundu. Başkan Obama'ya ziyaretinde oğlu Afganistan'da görev yapan bir danışmanı ve askerlere performans sergileyecek olan şarkıcı Brad Paisley eşlik etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde uçağı başkent Kabil yakınlarındaki Bagram Hava Üssü'ne inen Obama'nın, Afganistan'da görev yapan Amerikan askerleriyle görüşeceği bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama'nın ziyareti sırasında Afgan yetkilileriyle görüşme yapmayacak. Amerikan Başkanının üste birkaç saat geçirmesi, ardından da Afganistan'dan ayrılması bekleniyor.

    Başkan Obama'nın, bölgedeki üst düzey danışmanlarıyla bir araya gelerek, askerlerinin Afganistan'dan çekilme sürecini ele alacağı belirtildi. Amerika Birleşik Devletleri ve NATO'nun yıl sonunda çekilmesi beklenen Afganistan'da sadece az sayıda Amerikan askeri, Afgan ordusunu eğitmek için kalacak. Ancak bu anlaşma Afgan hükümeti ile tartışma konusu. Amerikan Başkanının anlaşma ile ilgili son kararını bu ziyaretin ardından, Çarşamba günü yapacağı dış politika ile ilgili konuşmasına duyurması bekleniyor.

    Obama, ikinci kez başkan olarak seçilmesinin ardından Afganistan'a dördüncü ziyaretini gerçekleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow