hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'nın rakibinden ''Kürdistan'' sözü

    Obamanın rakibinden Kürdistan sözü
    expand

    Amerika Birleşik Devletleri'nde önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde adı başkan adayları arasında geçen cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'den çok tartışılacak açıklamalar geldi. Paul, "Amerika Kürtlere silah yardımı yapmakla kalmamalı, aynı zamanda Kürtlere bir ülke de vaat etmeli" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetçi senatör Amerikan basınına konuştu. Kürtlerin IŞİD'e karşı en iyi savaşçılar olduğunu söyşeyen Rand Paul Kürtlere daha fazla silah desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Bu durumda Kürtlerin IŞİD'e karşı ölümü göze alarak savaşacaklarını söyleyen Paul "Bir adım daha ileri gidip Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim. Onlara yeni bir ülkenin sözünü vereceğim" ifadelerini kullandı.

    Paul, "Yeni bir ülkenin sınırlarını oluşturmak için de Türkiye ve Irak'ın da bu işte ortak olması lazım. Suriye'nin bir kısmı yani Kobani'nin de" dedi. Bir Kürt devletinin Türkiye ve Kürtler arasındaki soruna da son vereceğini savundu.

    Rand Paul, Obama'nın IŞİD ile mücadele politikasını eleştirdi. IŞİD'e karşı kara harekatı yapılması gerektiğini söyledi ancak "Bunun için müslüman askerler kendi dinlerinin radikal unsurlarına karşı koymalı" diye de ekledi.

    İlkokul çocuklarına skandal kitap

    Kırmızı biber için "sara" suçlaması!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow