hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscar Pistorius'u yıkan açıklama

    Oscar Pistoriusu yıkan açıklama
    expand

    Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunarak cezaevine konan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un şartlı tahliye kararının tekrar gözden geçirileceği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Afrika Cumhruiyeti Adalet Bakanı Michael Masutha, yaptığı yazılı açıklamada Pistorius, "İyi halden dolayı 21 Ağustos'ta serbest bırakılmasının doğru olmadığını" söyleyerek, "kararın yeniden gözden geçirileceğini" belirtti.

    Şartlı Tahliye Kurulu'nun verdiği kararın hukuki bir dayanağının olmadığını kaydeden Bakan, "İyi halden tahliye kararının verilmesi için, Pistorius'un hapishanede cezasının altıda birini, yani 10 ayı geçirmiş olması lazım" ifadelerini kullandı.

    Erdoğan: "Zaman zaman tabi ben de sert olabiliyorum"

    HDP'den Taner Yıldız'a çok sert tepki

    Osman Baydemir uyardı: "Kontrolden çıkmak üzere..."

    Açıklamada, Şartlı Tahliye Kurulu'nun yeni kararına kadar Pistorius'un başkent Pretoria'daki Kgosi Mampuru II hapishanesinde tutuklu kalacağı bildirildi.Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor. Pistorius, Steenkamp'ı 14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde" dikkatsizlik sonucu öldürmekten" 5 yıl hapse mahkum edilmişti. Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini ve o sırada eski kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılık Pistorius'un cinayetten hüküm giymesi gerektiğini savunarak temyiz başvurusunda bulunmuş, temyiz davasının Kasım ayında görüleceği bildirilmişti.Geçen Pazartesi günü, yargı kaynakları, Pistorius, iyi halden dolayı 21 Ağustos'ta serbest bırakılacağını bildirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow