hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perwer'den siyasete girecek yakınlarına çağrı

    Perwerden siyasete girecek yakınlarına çağrı
    expand

    Sanatçı Şivan Perwer, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı olacak olan yakınlarına, "aktif siyasetin içinde yer almama" çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Perwer, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

    "Gelişmiş demokratik ülkelerde seçim heyecanı ve kampanyaları seçim gününden bir ay önce başlarken bizim ülkede 6-7 ay önceden başlıyor. Bu heyecana kapılan aile fertlerim dahil bazıları da seçim heyecanına girerek büyük yanlışlar yapabiliyor.

    Aile bireylerim, şimdiye kadar siyasi partiler içinde aktif olarak siyasete girmemiş ve yapılacak bu genel seçimlere kadar da herhangi bir siyasi parti ile anılmamıştır. Bazen de gerçek olmayan maksatlı haberler de bilinçli olarak yayılmaktadır.

    Ancak aile fertlerimle ilgili basında çıkan haberler benim dışımda gelişmekte olup herhangi bir şekilde kimse tarafından görüşüm alınmadı ve bu konuda haberdar edilmedim. Hatta aile fertlerimle ilgili haberleri bizzat basından öğrendim. Aile fertlerime yapacağım öneri, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için aktif siyaset içinde yer almamalarıdır."

    Aile fertlerine aday olmamalarını öneren Perwer, şunları kaydetti:

    "Halkımıza ve coğrafyamızda başka birçok dini azınlığa yapılan bu saldırı (Kobani), talan ve tecavüz girişimlerine karşı sanatsal alanda büyük uğraş içinde iken, basın ve kamuoyunda sanki seçimlerde bir tarafmışım gibi yansıtılmam ve spekülasyonlara konu olmam doğru bir tutum değildir.

    Siyasi iradem ve görüşlerim elbette vardır ve gerekli dönemlerde mesajlarımı sürekli sanatımla yansıtmaya çalışmaktayım. Bunun dışında aktif olarak pratik siyasete girmeyi düşünmüyorum ve herkesin özgür iradesi ile hareket etmesi ve kararına saygım olmakla beraber aile fertlerime de bu seçimde aday olmamalarını öneriyorum."

    Kobani konseri

    Şivan Perwer, açıklamasının devamında "Aralık ayında Kobani direnişinin en çetin günlerinde Kobani'yi ziyaret edip Kürt direniş güçlerine moral vermek ve Suruç'ta sınır noktasında onbinlerce insan için konser verme girişimlerim oldu. Ama maalesef karşılık bulamadı. İmkanlarım çerçevesinde yapabildiğim Şengal dramı ve Kobani direnişini dile getiren stranlar (türküler) oldu ve bunu sosyal medya üzerinden halkıma ulaştırmaya çalıştım ve ileride planladığım sanatsal destanlarla bunu daha da geliştirmek ve bu büyük
    kahramanlığı ebedileştirmek olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Perwer'in yeğeni Mehmet Aygün, Şanlıurfa'da Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) aday adayı olacağını açıklamıştı. Mehmet Aygün'ün babası Halil Perwer Aygün ise oğlunun aday adaylığını kendisinin ve kardeşi Şivan Perwer'in desteklediğini ileri sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow