hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PYD Eş Başkanı Müslim, Moskova’da IŞİD’le mücadeleyi görüştü

    PYD Eş Başkanı Müslim, Moskova’da IŞİD’le mücadeleyi görüştü
    expand

    PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’la terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede Rusya’nın teklifini ele aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Moskova’da gerçekleşen görüşmede Suriye ve çevre bölgelerde yaşanan gelişmelerle ilgili detaylı müzakerelerde bulunuldu.

    PYD lideri Müslim: "YPG belli şartlar oluşursa Suriye ordusuna katılabilir"

    Rusya'dan Türkiye'ye "operasyon" eleştirisi

    Bogdanov, görüşmede terör örgütü IŞİD’le mücadelede Kürt milis güçleri dahil geniş bir cephenin oluşturulması yönünde Moskova’nın teklifine özel vurgu yaptı.

    Suriye hükümeti ile müzakereleri sürdürebilmek için muhalefeti temsil eden yeni bir platform oluşturulmasını değerlendiren Bogdanov ve Müslim, 30 Haziran 2012 tarihli Cenevre Tebliği’nin siyasi çözüm için temel bir yapı olduğunu kaydetti.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD’le mücadele için Suriye ve Irak hükümetleri, Kürt yönetimleri ve bölgesel güçlerin dahil olacağı geniş katılımlı bir koalisyon önerisinde bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova’da önceki gün temaslarda bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyir, Suriye yönetiminin yer aldığı bir koalisyonda yer almayacaklarını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow