hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rasmussen'den "Türkiye" çağrısı

    Rasmussenden Türkiye çağrısı
    expand

    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Irak'taki tehlikeli gelişmeleri büyük bir endişe ile izliyoruz. Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan kabul edilemez saldırıyı kınıyor, alıkonulan Türk diplomatik ve güvenlik personelinin bir an önce bırakılması için çağrıda bulunuyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Genel Sekreteri Andes Fogh Rasmussen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Rasmussen ve Davutoğlu basın toplantısı düzenledi.

    Davutoğlu, "Gerek Ukrayna'daki gelişmeler, gerek Balkanlar'da NATO üyeliği konusunda atılması gereken adımlar, gerekse NATO'nun çevre havzasını oluşturan ve birçok açıdan NATO ülkelerine komşu olan Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da Arap Baharı sonrasında yaşanan gelişmeler, NATO'nun her zamankinden daha etkin bir şekilde yeni bir stratejik konsep etrafında politika yürütmesini gerekli kılıyor" diye konuştu.

    NATO Genel Sekreteri Rasmussen ise "Irak'taki tehlikeli gelişmeleri büyük bir endişe ile izliyoruz. Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna yapılan kabuledilemez saldırıyı kınıyor, alıkonulan Türk diplomatik ve güvenlik personelinin bir an önce bırakılması için çağrıda bulunuyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow