hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rojava'da "katliam" iddiaları

    Rojavada katliam iddiaları
    expand

    Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarında 15 köylü ile 6 YPG mensubunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müslim, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Haseki ilinin Serekaniye ilçesinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD militanları arasında çatışmaların tüm şiddetiyle sürdüğünü söyledi.

    Ölü sayısı hakkında bilgi veren Müslim, "YPG'nın 6 kaybı var. Öyle iddia edildiği gibi 45-50 kişi öldürülmedi. Çatışmalar Rakka ile Hassa arasında Serekaniye'nin batı tarafında sürüyor. Ancak 7'si çocuk, 4'ü kadın 15 kişinin öldürüldüğü yer Tililiye köyüdür. Basılan köy, Serekaniye'nin 15 kilometre güneydoğusundadır. Kürt köyü olarak biliniyor ancak savaştan kaçan sığınmacı Araplar bu köyde yaşıyor" dedi.

    Müslim, IŞİD'in öldürdüğü sivilleri YPG mensubu olarak göstermeye çalıştığını, bu nedenle "YPG çok kayıp verdi" şeklinde yanlış haberlerin yayıldığını belirtti. Müslim, ölülerle ilgili netleştirilmiş bir rakam olmadığını, sayının artabileceğine dikkati çekti.

    Suriye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Müslim, "Rojava'daki demokratik yönetimin açıklamasına göre hakim olunan bölgelerde sandık bile kurulmayacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow