hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma'da Yahudi kurumlarına domuz başı gönderildi!

    Romada Yahudi kurumlarına domuz başı gönderildi
    expand

    İtalya'nın başkenti Roma'daki bazı Yahudi kurumlarına kesik domuz başlarının bulunduğu paketler gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan siyasetinin üst düzey isimleri ve Yahudi cemaatinden bu eyleme sert tepki geldi.

    Roma'daki İsrail Büyükelçiliği, Roma Büyük Sinagogu ve Yahudi Soykırımı ve Yahudi kültürüne ilişkin bir sergiye ev sahipliği yapan Trastevere'deki Roma Müzesi'ne, içerisine kesik domuz başları konulmuş kutular gönderildi. Bir kargo şirketine verilen paketler, 27 Ocak'taki Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü'nden birkaç gün önce gönderildi.

    Tehditkar mesajlar içerdiği bildirilen paketlere ilişkin soruşturma başlatılırken, Roma'daki yerel bir belediyenin duvarına da, “Holokost uydurmadır" sözleri yazıldı.

    Yahudi cemaatini hedef alan bu eylemelere tepkiler ise gecikmedi. İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini bu eylemleri, 'iğrenç' olarak tanımlarken, “Antisemitizm'e hayır" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Enrico Letta Twitter hesabından, “Roma'nın Yahudi cemaatiyle dayanışma içindeyiz. Bu onur kırıcı eylemler göstermiştir ki tedbirler asla azaltılmamalı" mesajı verdi. 

    ARAP CEMAATİNDEN DESTEK

    Roma Yahudi Cemaati Başkanı Riccardo Pacifici, “Bu rezil provokasyon eylemini görmezden gelecek, yeni bir sayfa açacak cesarete ve güce sahip olmalıyız" dedi.

    Eski başbakanlardan Forza Italia (FI) partisi lideri Silvio Berlusconi de Roma'daki Yahudi cemaatinin temsilcilerine verdiği mesajında, 'aşağılık eylemler' karşısında onlarla dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

    Yahudi toplumuna gelen başka bir destek ise dikkat çekiciydi. İtalya Arap Topluluğu Başkanı Foad Aodi, “Irkçılığın her çeşidine hayır, yapıcı dinlerarası diyaloga evet" açıklamasını yaptı.

    İtalya Yahudi Toplumu Birliği Başkanı Renzo Gattegna, “Mafya tarzı, barbarca hayata geçirilmiş iğrenç bir eylem" değerlendirmesinde bulundu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow