hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruhani'den devlet yasaklarına eleştiri

    Ruhaniden devlet yasaklarına eleştiri
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede uygulanan başörtüsü takma zorunluluğu politikası ve internet yasaklarını eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhani "Toplumsal değerler ve başörtüsü takmanın asker ve polisle sağlanamayacağını bugüne kadar tecrübe ettik. Bu alanda askerin polisin yerine alimlerimiz, aydınlarımız ve üniversite hocalarımız olmalıdır. Biz nasıl bir teşvik metodu izliyoruz, askerle polisle mi? Bu işin başka bir yolu yok mu?" dedi.

    " Toplumsal değerler, asker ve polisle dayatılamaz"

    "İslam'ın iyiliği emretme ve kötülükten sakındırma (emr-i bil maruf nehyi ani'l münker) ilkesi uyarınca toplumsal ahlaki kuralların öncelikle eğitim yoluyla halka anlatılması sonra yasalarla güvence altına alınması gerektiğine" işaret eden Ruhani, "Allah'a yemin olsun ki, bugün yaşadığımız dünyada gençleri ikna etmekten başka bir yolumuz yok. Zorla olmuyor... Onu kapatmayla, bunu yasaklamakla netice alınmıyor. Duvar çekmek ve filtrelemekle işin halolacağını zannediyoruz. Siz filtre uyguluyorsunuz, o da filtre kırma programı yapıyor. Bu sorunlar yasaklarla çözülmez, eğer çözülseydi bugüne kadar çözülürdü." dedi.

    Yolsuzluklarla mücadele

    Ruhani ayrıca yolsuzluklarla mücadelede ve ülkenin gelişmesi konusunda hiç bir şahıs ve makamdan korkmadan çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan haberde Ruhani, Horasan-ı Rezevi eyaletinin merkezi Meşhed kentinde, kentin ileri gelenlerine hitaben yaptığı konuşmada, "Devlet yolsuzluklarla mücadelede teknolojinin tüm imkanlarından istifade etmelidir" diye konuştu.

    Tartışma yaratacak PKK kararı

    Haziran 2013'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri'nde adaylığını koyan Ruhani, seçimlerini yüzde 52 oy oranıyla kazarak İran İslam Cumhuriyeti'nin 7'nci Cumhurbaşkanı seçilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow