hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus ruleti: İtalya'da aşı karşıtları virüse yakalanmak için Covid-19 partilerine para ödüyor

    Rus ruleti: İtalyada aşı karşıtları virüse yakalanmak için Covid-19 partilerine para ödüyor
    expand

    İtalya’da Covid pozitif kişiler, kasıtlı olarak virüse yakalanmak isteyen aşı karşıtlarından yaklaşık 150 dolar ödeme alıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya’da aşı karşıtları, kasıtlı olarak koronavirüse yakalanmak için pozitif kişilerle düzenlenen parti ve toplantılara yaklaşık 150 dolar (2031 TL) ödeme yapıyor.

    Yeni tip koronavirüs'ün (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da, alınan bir karar ile vaka artışını yavaşlatmak amacıyla hükümet, 50 yaş üzerindekilere 1 Şubat tarihinden itibaren Covid-19 aşısı zorunluluğu getirdi.

    Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre, aşısız olan kişiler para cezasıyla karşı karşıya kalacaklar. Buna ek olarak, aşısızların işlerini kaybetme riski de bulunuyor. Zorunlu aşı kuralından muaf olmanın bir diğer yolu, daha önceden Covid-19’a yakalanıp virüse karşı antikor geliştirmek.

    The Daily Beast’in haberine göre, Akdeniz ülkesi İtalya'da aşı karşıtları yeni kuralların açıklanmasından kısa bir süre sonra koronavirüs avına çıktı. Ülkedeki aşı karşıtları, Covid pozitif kişilerle birlikte yemeğe çıkmak ve parti düzenlemek için ödeme yapıyor. İddialara göre, Toscana Bölgesi'nde koronavirüse yakalanmak isteyenlere yönelik düzenlenen bir akşam yemeğine katılım için 150 dolar ödeme alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan polisi aşı karşıtlarından birinin sosyal medyada "Acil olarak Covid pozitif arıyorum ve ödeme yapmaya hazırım" yazdığını açıkladı.

    Televizyonda, bu akılalmaz davranış ile ilgili açıklama yapan bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı ise durumu Rus ruletine benzetti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow