hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkisyan'dan Türkiye'ye "soykırım" göndermesi

    Sarkisyandan Türkiyeye soykırım göndermesi
    expand

    Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, holokost, yani Yahudi soykırımı kurbanlarını anma günü için yazılı bir mesaj yayımladı. "1. Dünya savaşı'nda işlenen insanlığa karşı suçlar mahkum edilseydi ve sorumlular cezalandırılsaydı 2. Dünya savaşı'nda işlenen suçların önüne geçilebilirdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarkisyan, 'holokost kurbanlarına saygı göstermek ve soykırım suçunun kınanması, bu suç tehdidinin devam ettiği bir dünyada önemlidir' mesajı verdi.

    Ermeni soykırımı iddialarına atıfta bulunan Sarkisyan, "soykırım kurbanlarını unutulmaya ve inkara terk etmenin, özellikle de bunu devlet düzeyinde yapmak suçun devam ettirilmesidir." dedi.

    "1. Dünya Savaşı'nda işlenen insanlığa karşı suçlar mahkum edilseydi ve sorumlular cezalandırılsaydı 2. Dünya Savaşı'nda işlenen suçların önüne geçilebilirdi" dedi.

    "Ermeni halkı bu yıl Ermeni soykırımı'nın yüzüncü yılını anıyor ve Yahudi halkının acısını herkesten fazla paylaşıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçların engellenmesi için beraber mücadele etme ve "bir daha asla" diyebilme yolunda kararlılığımızı bir kere daha ifade ediyorum" diye yazdı.

    Kılıçdaroğlu’nu yanıltan montaj

    Erdoğan: "Şimdi çiftetelli oynuyorlar ama..."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan'da yeni Başbakan Çipras 4 "süper bakanlık" kuruyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow