hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkozy ana muhalefetin lideri olarak döndü

    Sarkozy ana muhalefetin lideri olarak döndü
    expand

    Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ana muhalefetteki merkez sağ Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) Başkanlığı'na seçilmesinin partisi için "yeni bir çıkış" olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarkozy, parti başkanlığı seçimi için yapılan elektronik oylamada kullanılan oyların yüzde 64,5'ini alarak genel başkanlığa seçilmesi üzerine Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden mesaj yayımladı.

    Nicolas Sarkozy mesajında, "Bu seçim siyasi ailemiz için yeni bir çıkışı göstermektedir. Birlik olmalıyız ve kendimizi Fransa için yeni çözümler bulmaya adamalıyız" ifadelerini kullandı.

    Ülkede 2017 yılında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan UMP üyesi ve eski başbakan Alain Juppe ise, yaptığı açıklamada başkan olarak seçilen Sarkozy'nin UMP'den beklenen atılımı sağlamasını ve partiyi birleştirmesini arzu ettiğini söyledi.

    Yarışı kaybeden Bruno Le Maire ve Herve Mariton'un kayda değer puanlar kazandığını belirten Juppe adayları tebrik ettiğini belirtti.

    İktidardaki Sosyalist Parti (PS) sözcüsü Corinne Narassiguin partinin internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Sarkozy'nin zaferi, ümit ettiği başarılı bir dönüş değil. Le Maire'in saygı duyulacak seviyedeki puanı, partililerin önemli bir siyasi tartışma istediklerini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

    Eski Başbakan François Fillon ise, kişisel internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "Birlik, boyun eğmek değildir. Büyük bir parti farklılıkları kabul eder. Parti seçimleri sırasında bütün fikirlerin ifade edilmesine, herkesi saygı duymaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

    Elektronik olarak yapılan, dün başlayan ve bugün sonuçlanan UMP başkanlık seçimine delegelerin katılım oranı yüzde 58 olmuş, Le Maire kullanılan oyların yüzde 29,2'sini, Mariton ise yüzde 6,3'ünü almıştı.

    Başkanlık seçiminin neticesinde, 2012 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından aldığı yenilgi ile siyaseti bıraktığını açıklayan Sarkozy, Fransa siyasi hayatına yeniden dönüş yapmış oldu.

    Vücut su kıtlığı çektiğinde ne olur?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow