hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkozy'nin yargı ile başı dertten kurtulmuyor

    Sarkozynin yargı ile başı dertten kurtulmuyor
    expand

    Fransa'da "yolsuzluk" ve "nüfuz suistimali" suçlamalarıyla geçen hafta hakkında dava açılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin başı yargıyla dertten kurtulmuyor. Paris savcısı, bu kez de seçim kampanyası cezası ile ilgili olarak Sarkozy aleyhine yeni bir ön soruşturma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası hesapları yüzünden para cezasına çarptırılan Sarkozy'nin bu cezayı cebinden ödemek yerine kendi kurduğu Halk Hareketi Birliği (UMP) kasasından ödetmesi nedeniyle savcılık tarafından ön soruşturma başlatıldı.

    Ödüllü vahşi yaşam fotoğrafları

    TEOG'da 4 soru iptal

    Anayasa Mahkemesi, geçen yıl kampanya masrafı için belirlenen yasal sınırı geçmesi dolayısıyla Sarkozy'nin 363 bin avro para cezası ödemesine hükmetmişti.

    Susuzluktan öyle bir şey yaptılar ki!

    UMP ile çalışan tanıtım şirketi Bygmalion'un düzenlediği sahte faturalarla Sarkozy'nin seçim kampanyasının karşılandığının ortaya çıkmasının ardından UMP lideri Jean François Cope geçen ay görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

    En iyi akıllı telefonlar

    Hayrettin Karaman: Kadına bakarken boşalmak orucu bozmaz!

    2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyaseti bıraktığını açıklayan Sarkozy'nin, merkez sağdaki liderlik krizinin ardından tekrar siyaset sahnesine dönmesi bekleniyordu. Sarkozy, son dönemde yaptığı açıklamalarda, üstü kapalı biçimde tekrar siyasete döneceği ve merkez sağ partinin başına geçeceği
    mesajını veriyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow