hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde oruç yasağı!

    Sincan Uygur Özerk Bölgesinde oruç yasağı
    expand

    Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde okullar, devlet daireleri ve yerel kamu kurumlarında çalışan Müslümanlara oruç tutmamaları yönünde uyarı yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgedeki yerel hükümetin resmi internet siteleri aracılığıyla yayımlanan duyuruda, ramazanda oruç ve benzer ibadetlere uyulmaması çağrısında bulunuldu.

    Bölgedeki bazı okul ve eğitim kurumlarında da cumartesi başlayan "ramazan ayı çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin oruçtan uzak tutulması gerektiği" savunuldu.

    Ölüdeniz'de isyan ettiren karar

    Emine Ülker Tarhan sert konuştu

    Güney Çin'de Sabah Postası gazetesinin haberine göre, bölgedeki Karakaş ilçesinin meteoroloji bürosunun internet sayfasında, "üst makamlardan gelen talimatlar doğrultusunda" ramazan boyunca "çalışan ve emekli personel oruç tutmamaya" çağırıldı.

    Tıklanma rekoru kıran video

    Haberde ayrıca benzer uygulamanın bölgedeki birçok vilayet ve ilçenin resmi kuruluşlarında yıllardır görüldüğüne vurgu yapıldı.

    Bölgede her yıl ramazan ayında benzer yasaklar uygulanıyor ve birçok devlet dairesi memurların ramazan boyunca oruç tutamayacağını belirten bildiri ve uyarılar yayımlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı devlet kurumlarının da ramazan ayında ücretsiz yemek fişleri dağıttığı ifade ediliyor.

    Pekin yönetimi geçen yıllarda bölgedeki oruç yasağını, "devlet çalışanlarının sağlığı" için olduğunu öne sürerek savunmuştu.

    Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerindeki patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doğrudan "radikal gruplarla" ilişkilendiriliyor ancak konuyla ilgili net bilgi
    verilmiyor. Çin, son dönemde bölgedeki önlem ve tedbirleri artırırken, "bölücü" olduğu iddia edilen kişilerin gözaltı ve yargılanma süreçlerine ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşmıyor, sadece verilen cezaları resmi medyası aracılığıyla kamuoyuna duyuruyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow