hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırda son durum!

    Sınırda son durum
    expand

    Türkiye'nin savaş uçakları ve obüslerle IŞİD hedeflerini vurmasıyla gözlerin çevrildiği Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki IŞİD denetimindeki Cerablus kenti sessizliğini koruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zaman zaman tek el silah seslerinin duyulduğu Cerablus'ta, IŞİD militanları Türkiye sınırına 500 metre mesafede iş makineleriyle hendek kazmayı sürdürüyor. Bu arada teyakkuz durumunda olan güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçlarla sık aralıklarla devriye görevi yapıyor.Karkamış'ın karşısındaki Suriye'nin Cerablus kenti geçen yıl ocak ayında IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Kontrolün IŞİD'e geçmesinin ardından Karkamış Sınır Kapısı da güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı. Halen kapalı olan sınır kapısının bulunduğu bölgede Türk bayağı dalgalanırken, 30 metre ilerisindeki Cerablus Sınır Kapısı'ndaki direkte ise IŞİD bayrağı asılı duruyor.

    Başbakanlık: 1050 kişi gözaltına alındı!

    Şırnak'ta hastaneye silahla ateş açıldı

    IŞİD SINIRA 500 METRE MESAFEDE HENDEK KAZIYOR

    Yaklaşık 1 ay önce Cerablus'un doğusunda hendek kazarken fark edilen IŞİD militanları, bu kez kentin kuzeyinde iş makineleri ile hendek kazmayı sürdürdüğü görüldü. Karkamış'ın Karanfil Mahallesi'nin karşısındaki bölgede Türkiye sınırına 500 metre mesafede IŞİD militanlarının 2 ayrı noktada iş makineleriyle hendek kazdığı ve bu işlem sırasında ortaya çıkan toprak ile de ayrıca set oluşturduğu görüldü.

    Bolu Valiliği'nden IŞİD açıklaması

    HDP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı

    CERABLUS SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

    Gün boyu gözlerin çevrildiği Cerablus ise sessizliğini korudu. Bazı IŞİD militanlarının inşaat halindeki bir binada görüldüğü Cerablus'un iç kesimlerinde ise zaman zaman tek el silah sesi yankılandı. Gün boyu birkaç kez silah sesinin duyulduğu Cerablus sınırındaki Karkamış'ta ise güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu görüldü. Cerablus'u gören ve obüslerin konuşlandırıldığı hakim tepedeki Köprübatı Hudut Karakolu'nda görevli askerlerin gözetleme kulesinden sürekli olarak Suriye tarafındaki gelişmeleri takip ettiği öğrenildi. Bu arada kule ve kulübelerde nöbet tutan askerlerin yanı sıra zırhlı araçlarla da sık sık sınır hattında devriye görevi yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow