hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Söyleyin nasıl öldürelim?"

    Söyleyin nasıl öldürelim
    expand

    IŞİD'in düşürdüğünü iddia ettiği fakat ABD tarafından yalanlanan Ürdün'e ait savaş uçağının pilotunun son karesi internete düştü. IŞİD militanlarına ait hesaplar ise kan donduran bir hashtag açarak pilotu nasıl öldüreceklerini IŞİD sempatizanlarına sormaya başladı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Rakka'da düşen savaş uçağının Ürdünlü pilotu IŞİD'in eline geçirilmişti. Şimdi o pilotun kaderi belki de IŞİD'in ve Twitter'daki IŞİD sempatizanlarının insafına kalmış durumda. 26 yaşındaki pilot Yusuf el-Kasasbeh'in örgütün elindeki son fotoğrafı IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarında yayınladı. Militanlar kendi hesaplarından "Pilotu nasıl öldürelim" hashtagiyle sempatizanlarına seslenerek kendilerine fikir vermelerini istedi. Başlık altına mesaj atan ve koalisyon operasyonlarında hayatını kaybetmiş bir Suriyelinin annesi olduğunu iddia eden kişi pilotun bir direğe geçirilerek yavaşça öldürülmesini istedi. Terör örgütü sempatizanlarından bazıları ise pilotun başının kesilmesini, canlı canlı yakılmasını ve hatta bulldozerle ezilmesi gerektiğini bile öneriyor. Kan donduran bu hashtag binlerce kez retweet edilerek Twitter'da yayıldı.

    "ÇOK AĞIR SONUÇLARI OLUR"

    IŞİD Ürdün'den pilot karşılığında koalisyondan çıkmasını ve bazı savaş suçlularını serbest bırakmasını talep ediyor. Ürdün ise pilota bir zarar gelmesinin "çok ağır sonuçları" olacağını belirterek örgüte gözdağı veriyor.

    IŞİD "sihirbazlıkla" suçladığı adamı böyle katletti

    IŞİD Hıristiyanlar için "kural listesi" hazırladı

    IŞİD savaş uçağını düşürdü pilotu rehin aldı iddiası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow