hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de işkence fotoğrafları

    Suriyede işkence fotoğrafları
    expand

    Anadolu Ajansı, Suriye rejiminin tutuklu muhaliflere uyguladığı sistematik işkenceyi gösteren yeni fotoğraflara ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk edilmesine ilişkin karar tasarısını oylamaya sunmasıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkan yeni görüntüler, tutuklulara uygulanan işkencenin korkunç boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

    Dünyayı ayağa kaldıracak işkence fotoğrafları

    Ortaya çıkan 8 yeni fotoğrafta, gözleri yuvalarından çıkarılmış gençler, vücudunda delici ve kesici aletlerle derin darbeler olan çocuk ve yaşlılar, aç bırakılarak ve işkence edilerek öldürülen kadınlar, gözü çıkarılan, kulağı kesilen ve vücudu ikiye ayrılarak beden bütünlüğü bozulan mahkumlara ait görüntüler yer alıyor.

    Fotoğraflarda, işkence sebebiyle hayatını kaybedenler numaralandırılmış şekilde yan yana yatıyor.

    İsviçre öncülüğünde geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) mektup gönderen 58 ülke, Suriye'deki durumun UCM'ye sevkini desteklediklerini duyurmuştu.

    BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da daha önceki açıklamalarında, Suriye'de insan hakları ihlalleri yapıldığına yönelik kuvvetli deliller olduğunu belirterek, bunun sorumlularının yargılanması için BMGK'yı göreve çağırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Rusya ve Çin, Suriye'de işlenen savaş suçlarının UCM'ye sevk edilmesi için Fransa tarafından hazırlanan ve BM Güvenlik Konseyi'nde bugün oylanan karar tasarısını, Suriye'de çözüm çabalarına fayda sağlamayacağı gerekçesiyle veto etti.

    Suriye ordusu tarafından işkenceyle ve aç bırakılarak öldürülen rejim muhaliflerinin fotoğrafını çekmekle görevli kod adı "Caesar" olan askeri bir polis, 11 bin kurbana ait 55 bin fotoğrafla Suriye'den kaçmış, Anadolu Ajansı 20 Ocak'ta söz konusu fotoğrafların bir kısmına ulaşmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow