hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de savaşın bilançosu 162 bin ölü!

    Suriyede savaşın bilançosu 162 bin ölü
    expand

    Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, "Suriye'de üç yılda 162 binden fazla insan yaşamını yitirdi" dedi. Gözaltında olan, nerede olduğu bilinmeyen Suriyeliler ya da isyancıların elindeki askerler ise bu sayıya dahil değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'deki iç savaşın üç yıllık bilançosuna ilişkin yeni bir rapor yayımlandı.

    Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna göre, iç savaş süresince hayatını kaybedenlerin sayısı 162 bini geçti.

    Esad'a bağlı güçlerinin daha fazla kayıp verdiğini belirten gözlemevine göre, iç savaşta ölen sivillerin sayısı 54 binden fazla.

    Raporda, askerler, hükümet yanlısı militanlar ve hizbullah üyelerinden oluşan rejim güçlerinin toplam 62 bin 800 kayıp verdiği kaydedildi.

    Suriyeli isyancıların ise 43 bine yakın kaybı var. Ölenler arasında El Kaide bağlantılı El Nusra militanları da bulunuyor.

    Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayımlanan raporda, hayatını kaybedenlerin sayısının 162 bin civarında olduğu belirtilse de eksik verilerin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanıyor. Toplam sayının 230 bini bulabileceği ifade ediliyor.

    İç savaşın başından beri gözaltına alınan ve nerede olduğu hala bilinmeyen yaklaşık 18 bin kişi ise verilere dahil değil.
    İsyancıların elindeki 8 bin Suriyeli asker de verilerin dışında tutulmuş.

    İç savaşın bu acı bilançoyla karşı karşıya bıraktığı Suriye bir taraftan da önümüzdeki ay yapılacak genel seçimlere hazırlanıyor.

    Devlet Başkanı Esad'ın, 3 Haziran'da yapılacak seçimlerden zaferle çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow