hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taşlanarak öldürülen kadının kocasından şoke eden açıklama!

    Taşlanarak öldürülen kadının kocasından şoke eden açıklama
    expand

    Pakistan'da 25 yaşındaki Farzana İkbal'in taşlanarak öldürülmesinin yankıları sürerken, genç kadının eşinden şaşırtıcı bir açıklama geldi. Muhammed İkbal, Farzana ile evlenebilmek için önceki karısını öldürdüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailesi tarafından taşlanarak öldürülmüştü 25 yaşındaki Farzana İkbal.

    Pakistanlı Farzana'yı ailesi kuzeni ile evlendirecekti. Ancak o kuzeni yerine sevdiği adamla evlenmeyi tercih etti. Salı günü kocası Muhammed İkbal ile beraber Lahor Yüksek Mahkemesi'ne giderek, kendi rızası ile evlendiğini söyleyecekti.

    Ancak, Farzana mahkeme binasının açılmasını beklerken, aralarında babası ve iki kardeşinin de olduğu aile üyeleri tarafından taşlanarak öldürüldü.

    Genç kadının ölümünün ardından, kocası Muhabbed İkbal sessiz kalmadı. Birçok medya kuruluşuna konuştu.

    Yaptığı açıklamalarda, karısı taşlanırken polisin hiçbir şey yapmadığını, sadece izlediğini söyledi, "Yardım edin diye bağırıyorduk. Akrabalarımdan biri polisin dikkatini çekmek için elbiselerini çıkardı ama müdahale etmediler" dedi.

    İkbal, Farzana'nın ailesinin önce kendisi ile evlenmesine izin verdiğini,, ancak daha fazla para ödemeyeceğini öğrendikten sonra evliliğe karşı çıktıklarını söyledi.

    Önceki evliliğinden beş çocuğu olan Muhammed İkbal, CNN International'a şaşırtıcı bir açıklamada bulundu. Farzana ile evlenebilmek için altı sene önce karısını öldürdüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkbal'in bu ifadesini polis de doğruladı. Eşini öldüren İkbal'in oğlu kendisini affettiği için serbest bırakıldığı belirtildi.

    Farzana İkbal'in taşlanarak öldürülmesinin ardından Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, olayın yaşandığı Pencap eyaletinin başbakanı olan kardeşi Şahbaz Şerif'e derhal harekete geçmesi konusunda emir verdi.

    BM'den de bir açıklama geldi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Pakistan hükümetini konu ile ilgili harekete geçmeye çağırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow