hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayland güzeli unvanından feragat etti

    Tayland güzeli unvanından feragat etti
    expand

    Tayland güzellik kraliçesi Weluree Ditsayabut, sosyal medyada paylaştığı mesajların yoğun tepki çekmesi üzerine unvanından feragat ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aylar süren siyasi çalkantının ardından ordunun yönetime el koyduğu Tayland'da gözler mayıs ayında güzellik kraliçesi seçilen aktris ve televizyon sunucusu Ditsayabut'un açıklamasına çevrildi.

    Geçen ay ülkesini 2014 Kainat Güzellik Yarışmasında temsil etmeye hak kazanan 22 yaşındaki Ditsayabut, basın toplantısı düzenleyerek, güzellik kraliçesi seçildiğinde çok mutlu olduğunu ancak sosyal medya aracılığıyla kendisine yöneltilen "acımasız" yorumların, ailesini çok üzdüğünü söyledi.

    Eleştiler yüzünden ilk andaki mutluluklarının tamamen yok olduğunu belirten Ditsayabut, "Annem geceleri uyuyamadığında ben de uyuyamadım" dedi.

    Siyasi içerikli mesajları için daha önce özür dileyen Ditsayabut, baskıların artması üzerine unvanından feragat ettiğini açıklarken, hangi yorumların kendisi ve ailesini incittiğine ilişkin bilgi vermedi.

    Ditsayabut'un, ülkede siyasi krizin sürdüğü kasım ayında sosyal paylaşık sitesi Facebook'taki sayfasından bazı siyasi mesajlar paylaştığı bildirilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Başbakan Yinglak Şinavatra ve hükümetini destekleyen "kırmızı gömleklileri", "kirli" ve "monarşi karşıtı" olmakla suçladığı belirtilen Ditsayabut'un, bu kişilerin "idamını" istediğine ilişkin mesajlar yayımladığı da
    ifade edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow