hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Times, IŞİD ve PKK operasyonlarını değerlendirdi

    Times, IŞİD ve PKK operasyonlarını değerlendirdi
    expand

    Times gazetesi IŞİD ve PKK hedeflerine yönelik başlatılan operasyonları değerlendiren bir yazı yayınladı. Times'ın "Ankara'da miyopluk" başlıklı başyazısında "Edoğan'ın PKK'ya saldırıları Irak Şam İslam Devleti'ne dolaylı destek anlamına geliyor" deniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye'nin Irak Kürdistan'ı içindeki PKK kamplarına son saldırıları alayvari bir fırsatçılıktan başka bir şey değil" ifadelerine yer verilen yazıda:

    Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede ABD ve müttefikleriyle işbirliğini artırma sözü verdiği ancak bu sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediği belirtiliyor..

    Times, PKK'ya karşı başlatılan operasyonların, Türkiye ve Irak'taki Kürtleri öfkelendirdiğini söylerken "İslami aşırılıkla mücadelede Türkiye'nin bir müttefik olarak samimiyeti ve etkinliğinin sorgulanmasına neden oldu" yorumunda bulunuyor..

    İngiliz gazetesi,  "geçen yıl Kobani'de IŞİD saldırısına uğrayan Kürtlere yardım etmemesi ve seçimlerden önce, PKK'yla görüşmelerin ilerletilmesi konusundaki bariz gönülsüzlüğüne rağmen Erdoğan'ın politikası da böyle görünüyordu" diyor..

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow