hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna Ordusu operasyon başlattı: 40 ölü

    Ukrayna Ordusu operasyon başlattı: 40 ölü
    expand

    Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı Poroşenko, zafer ilanının ardından ilk iş olarak ülkenin doğusunda operasyon emri verdi. Donetsk'te havaalanının Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından ele geçirilmesinin ardından Ukrayna Ordusu devreye girdi. Bölgede operasyon başlatıldı. Donetsk Valisi'ne göre çatışmalarda 40 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı ancak Ukrayna'da aylardır devam eden siyasi kriz tırmanmaya devam ediyor.

    Ülkenin doğusundaki Donestk kentinde yaşanan çatışmaların şiddetti ise her geçen gün artıyor.

    Seçimin ardından pazartesi sabaha karşı 03.00'te Rus yanlısı ayrılıkçılar kentteki havaalanını işgal etti, ilk önce havaalanına giden yollar kesildi. Ardından güvenlik görevlilerine Rus yanlısı ayrılıkçıklar tarafından zorla silah bıraktırıldı.

    Ukrayna Ordusu'nun işgale cevabı ise hızlı oldu. Paraşütçüler ve savaş uçakları da Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı yapılan operasyonda yer aldı.

    Makinalı tüfek seslerinin aralıksız geldiği bölgede, işgal edilen havaalanından dumanlar yükseldi.

    Tüm uçuşlar iptal

    Havaalanının işgalinden sonra tüm uçuşlar iptal edildi. Çatışmaların artmasıyla polis yolu trafiğe kapattı. Gazeteciler de çatışmalar sırasında zor anlar yaşadı.

    Havaalanının kontrolünün ise kimde olduğu bilinmiyor. Hem Rus yanlısı ayrılıkçılar hem de Ukraynalı yetkililer yaptıkları açıklamada kontrolün kendilerinde olduğunu belirtiyor.

    Yeni Cumhurbaşkanı Poroşenko ise "Teröristlerle hiçbir koşul altında masaya oturmayacağız" dedi, anti terör operasyonunun saatler içerisinde bitirilmesi gerektiğini söyledi.

    Poroşenko zafer ilanının ardından Rusya ile diyaloğa hazır olduğunu belirtmiş ancak Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı da tutumunun sert olacağını belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow