hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna, uluslararası bir "barış gücü" istedi

    Ukrayna, uluslararası bir barış gücü istedi
    expand

    Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkeye barış gücünün gönderilmesi konusunda uluslararası topluma destek çağrısı yaptı. Poroşenko, barış gücünün doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Gözlem Misyonuna bir alternatif olmayacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Poroşenko, temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) uzmanlarıyla bir araya geldi. Görüşme sırasında Poroşenko, Avrupa Birliği'nin siyasi, ekonomik ve askeri desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydederek, "Bizim için, AB ülkelerinin birliği ve dayanışması çok önemli. Tabii ki, siyasi, ekonomik ve askeri desteğine ihtiyacımız var. Ancak en önemlisi AB'nın ortak hareket etmesidir" ifadesini kullandı.

    Poroşenko, Ukrayna'nın özgürlük, bağımsızlık ve demokratik bir Avrupa ülkesi olarak yaşamak isteği için yüksek bedel ödemekte olduklarını ifade etti.

    Poroşenko, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi uzmanlarını, uluslararası barış gücünün görev yapması konusundaki inisiyatiflerini desteklemeye davet ederken, söz konusu barış gücünün doğudaki ateşkesi izleyen AGİT Gözlem Misyonuna bir alternatif olmayacağını vurguladı.

    Konseyde yer alan eski İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, günümüzde Ukrayna yönetiminin öncelikli görevinin ülkenin birlikteliğini korumak olduğunu kaydederken, seçimlerin ardından kurulan koalisyonun ayrıca üstlendiği reformları hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

    Bildt, reform sürecinin çok zorlu geçeceğini ifade ederek, buna rağmen bu sürecin Ukrayna için çok gerekli olduğunu dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, Soğuk Savaş'ı bitiren anlaşmayı iptal etti

    NATO Komutanı: "Ukrayna'yı silahlandırırsak kriz Balkanlara taşınabilir"

    Ayrılıkçıların, dün geceden beri 18 kez ateşkesi ihlal ettiği bildirildi

    Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, dün geceden beri ayrılıkçıların 18 kez ateşkes ihlali yaptığı bildirildi.

    Açıklamada, ayrılıkçıların Artemivsk, Avdeevka, Opitnoe, Zolotoe ve Şirokino kasabalarını hedef aldığı ifade edilirken, özellikle Şirokino kasabasındaki durumun gergin olduğu kaydedildi. Açıklamada, ateşkesin ihlal edildiği olaylarda ölen veya yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

    Öte yandan, ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında sürekli çatışmaların yaşandığı Şirokino kasabasının yakınındaki Mariupol kentinde bulunan Ukrayna askerleri, askeri eğitim tatbikatları düzenledi. Askeri tatbikat sırasında, sahada düşmana karşı savaşma tekniği işlendi.

    Doğudaki ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkese rağmen taraflar arasında sürekli küçük çatışmalar meydana geliyor. Ateşkes ihlallerinde taraflar birbirini suçluyor.

    Ukrayna, Rusya'dan 3 ay daha gaz alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna, Rusya'dan 3 ay daha doğalgaz ithal edeceği anlaşmayı imzaladı.

    Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna, Rusya'dan gelecek 3 ay boyunca bin metreküpü 248 dolardan doğalgaz ithal edeceği anlaşmayı imzaladı. Anlaşmaya göre, Rusya ile geçen yıl ekim ayında imzalanan "kış paketi" doğalgaz tarifesinin tüm koşullarının devam edeceği
    belirtildi.

    Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Vladimir Demçişin, anlaşmanın Rus enerji şirketi Gazprom ve Ukrayna enerji firması Naftogaz arasındaki ekonomik ilişkiler açısından "zafer" olduğunu kaydetti.

    Berkin Elvan'ın ailesinden son mesaj: Biz yokuz artık!

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı

    Emniyete saldırıyı düzenleyen kişi açıklandı: Elif Sultan Kalsen

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow