hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'da ateşkes bir kez daha bozuldu!

    Ukraynada ateşkes bir kez daha bozuldu
    expand

    Ukrayna'da ordu ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında varılan ateşkes dün yürürlüğe girdi. Ancak Ukrayna ordusuna göre ülkenin doğusunda çatışmalar sürüyor, en az 5 asker öldü...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre Rusya yanlısı ayrılıkçılar sabah 10 civarında Donetsk'te ateşkesi bozdu.

    Pan-filovka kentinde ağır silahlarla ateş açıldı. Ateşkes yürürlüğe girdiğinden bu yana 5 ukrayna askeri öldü, 25 asker de yaralandı. Orduya göre kendi güçleri ise ateşkesi bozmadı. Ateşkesin şartlarından biri ağır silahların bölgeden çekilmesiydi.. Ukrayna ateşkesin bozulduğunu bu nedenle de bu şartı yerine getirmeye hazır ol-madıklarını duyurdu. Ordudan sabah saatlerinde bir açıklama daha gelmişti. O açıklamada da Donetsk ve Luhansk kentleri arasındaki geçiş noktası olan 'Debalt-Seve' kentinde çatışmaların yaşandığı duyurulmuştu. Rus ayrılıkçılar ise kentin kendi kontrollerinde olduğunu gerek gördükleri zaman ateş açabilecekleini savunuyor.

    Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT inceleme için ekip gönderdi ancak ekibin dün kente girilmesine izin verilmedi. AGİT ekibi bugün bir kez daha kente girmeyi deneyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow