hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'da kanlı saldırı!

    Ukraynada kanlı saldırı
    expand

    Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların, bölgede operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin bulunduğu Kramatorsk'a düzenlediği saldırıda ikisi asker 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörle Mücadele Merkezi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, saldırıda 10'u asker 26 kişinin yaralandığı kaydedildi. Rus yanlısı ayrılıkçıların hükümet güçlerinin konuşlandığı Kramatorsk Havaalanına ağır silahlarla saldırdığı ifade edilen açıklamada, bu saldırılarda havaalanına yakın mesafedeki yerleşim alanlarının da hedef alındığı belirtildi. Açıklamada, saldırılarda kullanılan çok namlulu roketatar mermilerinin Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğu ileri sürüldü.

    Patlamayan füzenin yanında hatıra fotoğrafı çektirdiler!

    Rus yanlısı ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettikleri "Donetsk Halk Cumhuriyeti" Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise söz konusu saldırılara ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve bir provokasyon olduğu savunuldu. Açıklamada, "Donetsk Halk Cumhuriyeti" silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk'a ağır silahlarla saldırı düzenlemediği öne sürülürken, "Biz, Ukrayna silahlı kuvvetlerinden farklı olarak sivil halkın bulunduğu yerleşim alanlarına saldırı düzenlemiyoruz. Bu bir provokasyondur" ifadesine yer verildi.

    Geçen yıl yaz aylarında bir süre Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde kalan Kramatorsk, daha sonra hükümet güçleri tarafından yeniden ele geçirilmişti. Bunun üzerine doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nin ofisi Kramatorsk kentindeki haavalanına konuşlandırılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanoğlunun en çarpıcı 30 portresi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow