hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'da yeni başbakan belli oldu

    Ukraynada yeni başbakan belli oldu
    expand

    Ukrayna Parlamentosu, Vatan Partisi Grup Başkanı Arseniy Yatsenyuk'u Başbakan olarak seçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamentodaki 250 milletvekilinin yeni kurduğu "Avrupa Seçimi" isimli parlamento koalisyonunun adayı Yatsenyuk, oylamaya katılan 417 milletvekilinden 371'inin oyuyla başbakan oldu.

    Yatseyuk'un başbakan adaylığı, dün Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda yapılan mitingde, eylemcilerin oluşturduğu Meydan Konseyi tarafından da onaylanmıştı.

    Ukrayna Parlamentosu da, Başbakan seçilen Arseniy Yatsenyuk tarafından sunulan yeni hükumet üyelerini onayladı.

    Yatsenyuk tarafından sunulan yeni kabinede Vitaliy Yarema Başbakan 1. Yardımcısı, Aleksandr Sich Başbakan Yardımcısı, Vladimir Groysman Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı, Boris Tarasyuk Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ostap Semerak bakan, Oleg Musiy Sağlık Bakanı, Arsen Avakov İçişleri Bakanı, Maksim Burbak Altyapı Bakanı, Aleksandr Şlapak Maliye Bakanı, Lyudmila Denisova Sosyal Politika Bakanı, Pavel Petrenko Adliye Bakanı, Yevgeniy Nişuk Kültür Bakanı, Pavel Şeremet Ekonomi Bakanı, Sergey Kvit Bilim ve Eğitim Bakanı, Dmitriy Bulatov Gençlik ve Spor Bakanı, İgor Şvayka Tarım Politikası Bakanı, Andrey Mohnik Çevre Bakanı, Yuriy Prodan Yakıt ve Enerji Bakanı olarak yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamento ayrıca, yasa gereği devlet başkanı görevine vekalet eden Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov tarafından takdim edilen Amiral İgor Tenyuh'u Savunma Bakanı, Andrey Deşitsa'yı ise Dışişleri Bakanı olarak onayladı.

    Protestolara binek araçlarıyla katılmasından dolayı "Auto Meydan" olarak adlandırılan eylem aktivisti, bu ay başında kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak darbedilmesinin ardından basında gündeme gelen Dmitriy Bulatov'un kabinede Gençlik ve Spor Bakanı olarak yer alması dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow