hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Venedik Komisyonu'ndan Anayasa Mahkemesi'ne destek

    Venedik Komisyonundan Anayasa Mahkemesine destek
    expand

    Avrupa Konseyi'nin anayasal danışma organı Venedik Komisyonu'ndan Anayasa Mahkemesi'ne destek mesajı geldi. Venedik Komisyonu Başkanı, yüksek mahkemeyi hedef alan eleştiriler nedeniyle "kaygı duyduğunu" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Konseyi'nin anayasal konulardaki danışma organı Venedik Komisyonundan, Türkiye'deki Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilere tepki var. Geçen hafta İstanbul'u ziyaret eden Komisyon Başkanı Gianni Buquicchio, tepkisini yazılı bir açıklamayla duyurdu, "Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sert eleştirilerden kaygılıyım" dedi.

    Komisyon Başkanı yaptığı yazılı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları konusunda kilit rol oynamaktadır. Mahkemenin son kararları Türkiye'deki ifade özgürlüğü ve yargı bağımsızlığını güçlendirme konusunda büyük katkı sağlamıştır. Bu kararlarla, mahkeme bağımsız ve tarafsız bir organ olarak Türk anayasasındaki değerleri savunma görevini yerine getirmiştir" dedi.

    Buquicchio, "AYM'yi hedef alan eleştirel açıklamalardan kaygılıyım. Kamu görevindeki kişilerin yönelttiği eleştiriler Türkiye'de sağlanan önemli ilerlemeleri tehlikeye atma riski taşır. Bütün yetkililere ve medyaya, AYM'ye yönelik saldırıları durdurma ve mahkemenin devletin bağımsız ve tarafsız bir organı olarak rolünü sorgulamama çağrısı yapıyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow