hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan hükümeti binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi

    Yunan hükümeti binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi
    expand

    Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) hükümetinin kreditörler ile borç anlaşmasını 4 ay uzatması, Yunanistan Konünist Parti'nin düzenlediği gösteri ile protesto edildi. Hükümet karşıtı en kalabalık gösteride AB ve IMF ile yapılan kemer sıkma önlemleri ile kredi anlaşmalarının iptal edilmesi istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan'da hükümete karşı  yapılan ilk az katılımlı gösterinin ardından akşam 5 binden fazla vatandaşı toplamayı başaran Yunanistan Komünist Partisi (KKE), hükümete sert eleştirilerde bulundu.

    Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, hükümet, AB ve IMF karşıtı sloganlar attı. Gösteride bir konuşma yapan Yunanistan Komünist Partisi lideri Dimitris Kuçubas, parti taraftarlarının dışında farklı kesimlerden eyleme destek verenlere teşekkür etti. Kemer sıkma önlemleri ve ilgili kanunların iptalini istediklerini söyleyen Kuçubas, hükümetin hafta başında AB ile sağladığı anlaşmanın 4 ay daha uzatılmasına halkın tolerans göstermediğini vurguladı.

    Komünist Parti lideri, halkın borç verenler, AB ve sermayedarlar ile ilişkinin koparılmasını istediğini savundu. Birkaç ay önce 'kemer sıkma önlemleri' karşıtı olarak görülen SYRİZA hükümetinin meclise kemer sıkma önlemlerini iptal etme yasasını getirmek yerine, AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF ile yeni bir anlaşma yaptığını ve önceki hükümetler gibi halk karşıtı politikaları uzatma yolunu tercih ettiğini belirtti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağmura rağmen Atina merkezinde yapılan gösteri, SYRİZA hükümetine karşı düzenlenen en kalabalık eylem olarak dikkat geçti. Yunanistan Komünist Partisi, 300 üyeli parlamentoda 15 milletvekili ile temsil ediliyor.

    Rus muhalif milletvekili öldürüldü

    ABD Küba ilişkileri normalleşiyor 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow