hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-Devlet şifresi alma ve sisteme giriş

    E-Devlet şifresi alma ve sisteme giriş
    expand

    Tüm kamu işlemlerinin yapıldığı E-Devlet platformu vatandaşa büyük kolaylıklar sağlıyor. E-Devlet şifresi ve sisteme giriş hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkemizde ve dünya üzerinde gelişen teknoloji ile internet kullanımı da artmıştır. İnternet kullanımın artması ile birçok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet de bu sistemlerden bir tanesidir. E-Devlet sistemi 18 aralık 2008 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından hizmete açılmıştır. E-Devlet sisteminde 151 kurum ve bu 151 kurumun 1083 adet hizmet seçeneği mevcuttur. E-Devlet tüm kamu kuruluşlarına, devlet kurumlarına ve belediyelere internet üzerinden ulaşabileceğimiz bir platformdur. E-Devletin en büyük amaçlarından biri devlet ve vatandaş arasında bilgi ve hizmet alışverişini güvenli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmektir. E-Devlet sistemi altında 3 ana başlık bulunmaktadır. Bunlar vatandaş, devlet ve iş başlıklarıdır.

    E-DEVLET 

    Vatandaş olarak E-Devlet sisteminde yapabileceğimiz işlemler şu şekilde sıralanmıştır; eğitim, iş ve kariyer, doğum, aile, sağlık, kültür-sanat ve spor, trafik, yasal işlemler, eğitim gibi işlemler. Devlet olarak E-Devlet sistemine yapabileceğimiz işlemlerde; tarihimiz, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TBMM, bilim ve teknoloji, eğitim, enerji, doğal kaynaklar, kültür ve turizm gibi kurumsal işlemler. Ve son olarak iş kategorisi altında yapılabilecek olan işlemler; işletmelerin büyüme ve gelişmesi, kuruluş ve feshi, dış ve elektronik ticaret, yatırım ve sermaye gibi işlemlerdir.

    E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için E-Devlet'in resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıkladığımız zaman karşımıza Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik sorgulama sistemi açılacaktır. Bu sayfada E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için 4 farklı yol vardır. Bu yollar E-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı yollarıdır. E-Devlet şifresini seçtiğimiz zaman bize T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresini soracaktır. Bu bilgileri girdiğimiz zaman E-Devlet uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifresi yoksa E-Devlet şifrenizi edinmelisiniz. E-Devlet şifrenizi alabilmek çok basittir. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdınızla herhangi bir PTT şubesine bizzat kendiniz giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi unutmamak için profil ayarlarından şifrenizi değiştirmelisiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow