hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-Devlet şifresi sisteme giriş işlemleri

    E-Devlet şifresi sisteme giriş işlemleri
    expand

    Pek çok kamu işlemlerimizi yapabildiğimiz E-Devlet sistemi ve şifre alma hakkında tüm detaylı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günümüzde işlemlerimizin bir çoğunu internet üzerinden kolaylıkla yapabilmekteyiz. Bu kapsam Sosyal Güvenlik Kurumu günümüz şartlarını düşünerek bizlere inernet üzerinden işlem yapabilme imkanı tanımaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bize sağlamış olduğu bu internet üzerinden işlem yapabilme imkanımız ile birlikte, kurumlara giderek sıra bekleme durumumuz ortadan kalkmaktadır. Böylece zamandan da büyük oranda tasarruf etmekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bizlere bu çerçeve içerisinde sunmuş olduğu uygulamalardan biri de E-Devlet uygulamasıdır. Sizlerde E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

    E-DEVLET  

    E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz tüm işlemlerde E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresi edinme işleminizi ise yapacak olduğunuz birkaç başvuru ile alabilirsiniz. Öncelikle herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi için kimlik bilgileriniz ile başvuru da bulunmanız gerekmektedir. Yapacak olduğunuz bu başvuru sonucunda E-Devlet şifrenizi kolaylıkla edinebilirsiniz. Ancak E-Devlet şifresi alma işlemi kapsamında 2 TL işlem maliyet ücreti ödemeniz gerekmektedir.

    E-Devlet şifrenizi edindikten sonra E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için ilk olarak yazımızın sonunda sizlerle paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Ardından açılan ekran üzerinden öncelikle 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna basınız. Bu işleminizden sonra ekran değişecektir. Değişen ekran ile birlikte karşınıza E-Devlet şifresi ile, Mobil İmza, Elektronik İmza ve TC kimlik kartı ile işlem yapabilme seçenekleri çıkacaktır. E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz sorgulama işlemini bu dört yolla kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açılan ekran üzerinden, sizden istenmekte olan T.C. kimlik numaranızı ve edinmiş olduğunuz E-Devlet şifrenizi satfada görmüş olduğunuz ilgili kutucuklara yazınız. Bilgilerinizi eksiksiz ve doğru girdiğinizden emin olduktan sonra ' Sisteme Giriş Yap' butonuna tıklayınız. Gerçekleştirmiş olduğunuz tüm bu adımlardan sonra sizde E-Devlet sistemine girerek dilediğiniz sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

    E-Devlet şifresi haricinde yer alan uygulamalarda ise, mobil imza kulanmanız takdirde GSM operatörüzü E-Devlet işlemlerine kullanılabilir bir duruma getirmeniz gerekmektedir. Henüz her GSM için kullanılmayan bu sistem için GSM operatörünüze ulaşmanız gerekmektedir.

    E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz sorgulamalar için Elektronik imza seçeneğini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elektronik imza için çalışmakta olduğunuz iş yerinizden bu uygulamayı kullanabilmeniz için bir şifre verilecektir. Buradan hareketle E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerçekleştirecek olduğunuz tüm bu seçenekler sonrasında E-Devlet üzerinden istediğiniz sorgulamayı yapabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow