hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK hizmet dökümü işlemleri ve SSK sigorta sorgulama sayfası!

    SGK hizmet dökümü işlemleri ve SSK sigorta sorgulama sayfası
    expand

    SGK hizmet dökümü işlemleri için yapmanız gerekenleri anlattığımız haberimizi inceleyerek sizde SGK hizmet dökümünüzü kolayca alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

    SGK  kapsamı altında yapmanız gereken işlemleri artık size ait E-Devlet şifreniz ile kolayca internet üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet sisteminin yanında şifresiz bir şekilde işlem yapmak isteyen vatandaşlar ise E-SGM sistemi kullanarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi ve daha birçok işlemi kolaylıkla şifresiz olarak gerçekleştirebilirler. SGK işlemlerini internet üzerinden yapmak büyük bir ayrıcalık çünkü bu sayede uzun ve yorucu kuyruklar ve devlet dairelerinde harcanan saatler tarihe kalkmış oluyor. Şimdi yazımızın devamında sizlere şifreli ve şifresiz olmak üzere iki yoldan da SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılıyor detaylı bir şekilde anlatacağız.

    SGK Hizmet Dökümü İçin Tıklayınız!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemini Nasıl Yaparsınız ?

    Günümüzde birçok işlem artık internet üzerinden yapılabiliyor. SGK'da bu teknolojik gelişmelere ayak uyduran önemli kurumlar arasında yerini aldı. SGK kapsamında artık çoğu işlem ilgili internet adreslerinden yapılabiliyor. İnternet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz işlemlerin arasında SGK hizmet dökümü sorgulama da yerini almış bulunuyor. Bu sayede oturduğunuz yerden kolaylık ile ve zaman kaybetmeden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik internet üzerinden yapabildiğiniz bu işlemde devlet kurumlarında olduğu gibi uzun ve yorucu sıralar beklemek zorunda değilsiniz. Sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girmeniz takdirinde işleminizi anında gerçekleştirebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi iki farklı yolla yapılabiliyor. Bunlardan ilki E-Devlet sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılan işlem olup diğeri ise E-SGM üzerinden şifre kullanılmaksızın yapılan SGK hizmet dökümü sorgulamadır. Yazımızın devamında bu iki sorgulamayı nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde sizlerle paylaşacağız.

    E-Devlet Üzerinden SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır ?

    SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmek için öncelikle size ait bir E-Devlet şifrenizin ya da mobil imza veya elektronik imzanızın bulunması gerekmektedir. Eğer size ait bir şifreniz yok ise E-Devlet şifresini, PTT şubelerinden 2 TL  işlem ücreti karşılığında temin edebilirsiniz. Mobil imzanızı ise ülkemiz GSM operatörlerinden, elektronik imzanızı da elektronik imza hizmeti sağlayan özel şirketlerden kolaylıkla edinebilirsiniz. Bu üç seçenekten birini kullanarak SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi Edevlet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapacağınız SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde primlerinizin ne kadar yattığını, ne zaman emekli olacağınızı, sigortalı olarak ilk başlama tarihinizi ve ilgili hesaplamalarınızı bu uygulama üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapabilmeniz için aşağıda sizlerle paylaşmış olduğumuz adımları inceleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK hizmet dökümü sorgulamanızı E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz için ilk olarak yazımızın başında sizlerle paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağlantı adresine tıklamanız sonucu karşınıza çıkan yeni sayfada SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapabilmeniz için sizden kimlik doğrulama işleminizi yapmanız istenilecektir.

    SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi için “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.

    Bu kısımda ise SGK hizmet dökümü sorgulama için dilerseniz size ait olan E-Devlet şifreniz ya da mobil imza, elektronik imzanızı ve T.C. kimlik numaranızı kullanarak kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz.

    Son adımda ise “Sorgula” butonuna tıklayınız ve açılan yeni sayfada ise SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi başarı ile gerçekleştirebilirsiniz.

    E-SGM Üzerinden Şifresiz  Olarak  SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır ?

    E-SGM üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi şifresiz olarak gerçekleştirmeniz mümkün. SGK hizmet dökümü sorgulama için sizlerden birkaç kimlik bilgisi istenilecektir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi sayesinde yatırılan primlerinizi, ilk sigortalı olarak giriş tarihinizi, ne zaman emekli olabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-SGM üzerinden şifresiz SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini aşağıda sizler ile paylaşmış olduğumuz maddeleri takip ederek yapabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk olarak yazımızın başında vermiş olduğumuz SGK hizmet dökümü sorgulama linkine tıklayınız.

    Karşınıza gelecek yeni sayfada SGK hizmet dökümü sorgulama için sizden ilk olarak uyruk seçiminizi yapmanız istenecektir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi için bu kısımda yer alan uyruk seçiminizi yapınız.

    T.C Uyruklu İseniz:

    İlk önce SGK hizmet dökümü sorgulama işleminiz  için T.C. kimlik numaranızı doğru bir şekilde giriniz.

    Daha sonra SGK hizmet dökümü sorgulama için doğum yılınızı, nüfus ilinizi ve cilt numaranızı sırasıyla doğru bir şekilde giriniz.

    SGK hizmet dökümü sorgulama için güvenlik kodu kısmına kutucukta bulunan rakam ve karakterleri de giriniz.

    Girmiş olduğunuz tüm verileri kontrol edip doğruluğundan emin olduktan sonra sorgula seçeneğine tıklayınız.

    Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan Hizmet Bilgisi sekmesinden, SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Yabancı Uyruklu İseniz :

    Eğer SGK hizmet dökümü sorgulama için uyruk seçiminizi yabancı uyruk olarak işaretlediyseniz ilk olarak size ait T.C. kimlik numaranızı dikkatli bir şekilde giriniz.

    Daha sonra SGK hizmet dökümü sorgulama için size ait olan ikamet tezkere numaranızı da doğru bir şekilde ilgili kısıma doldurunuz.

    Bu adımın ardından SGK hizmet dökümü sorgulama için sizden doğum tarihinizin yıl kısımı istenilecektir, bu veriyi de ilgili kısıma doğru bir şekilde giriniz.

    Son olarak SGK hizmet dökümü sorgulama için güvenlik kodu kısımında göreceğiniz rakam ve karakterleri de doğru bir şekilde ilgili kısıma klavyeden giriniz.

    SGK hizmet dökümü sorgulama için girmiş olduğunuz tüm bilgileri lütfen dikkatle kontrol ediniz ve bilgilerinizden emin olduktan sonra bilgileri sorgula butonuna tıklayınız.

    Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan Hizmet Bilgisi sekmesinden, SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

    SGK EMEKLİLİK ŞARTLARI

    Her çalışan vatandaş çalışma hayatı boyunca emekli olacağı günü bekler ve bunun için gerekli olan koşulları yerine getirip getirmediği konusunda bazen şüpheye düşer. Emeklilik hakkında bilinmesi gereken en önemli unsur ise emeklilik şartlarıdır. Bizlerde yazımızın bu kısımında sizlere SGK emeklilik şartları nelerdir anlatacağız.

    SGK Emeklilik Şartları Nelerdir ?

    SGK emeklilik şartı; hizmet yılı olarak adlandırdığımız sürenin tamamlanmış olması SGK ’dan emekli olabilmeniz için gereken ilk şarttır. SGK emeklilik şartı; hizmet yılı, işe başlama tarihinizden yani sigortalı olarak işe başlama sürenizden itibaren doldurmuş olmanız gereken süredir.

    Emekli olmanız için gereken bir diğer SGK emeklilik şartı ise belirlenmiş olan emeklilik yaşınızı doldurmuş olmanızın gerekmesidir.

    SGK emeklilik şartının son şartı ise belirlenen prim gün sayınızın tamamlanmış olmasıdır.

    Kadın ve erkeğin emekli olma yaşı farklı olarak hesaplanmaktadır. Bunun sebebi ise kadın ve erkeğin yaşam süresi,vücut yapısının farklı olmasıdır. Yazımızın kalan kısımında ise bu başlık altında kadın ver erkeğin emekli olması için gereken SGK emeklilik şartlarına değinelim.

    SGK Kadınlar İçin Emeklilik Şartları Nelerdir ?

    SGK emeklilik şartları kadınlarda 09.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasında yeni işe başlamış olan bayan çalışanların kısmi SGK emeklilik şartları ile emekli olabilmeleri için 58 yaşlarını doldurmuş olmaları yani 25 yıl boyunca sigortalı olarak hizmet vermiş olmaları gerekmektedir. Bu hesaba göre en az 4500 gün çalışmış olmaları gerekmektedir.

    SGK Erkekler İçin Emeklilik Şartları Nelerdir ?

    SGK emeklilik şartları erkeklerde 08.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasında yeni işe başlamış olan erkek çalışanların kısmi SGK emeklilik şartları kapsamında emekli olabilmeleri için 60 yaşlarını doldurmuş ve 25 yıldan beri sigortalı olarak hizmet vermiş olmaları gerekmektedir. Yani en az 4500 gün sigortalı olarak hizmet vermiş olmalıdırlar.

    SGK Engelliler İçin Emeklilik Şartları Nelerdir ?

    Engelli olarak çalışma hayatlarına devam eden sigortalı vatandaşlarımız için yeni bir kanun getirilmiştir. 5510 sayılı Kanunu'nun birinci maddesine göre, 1 Ekim 2008 gününden sonra ilk defa işe girecek olan vatandaşlar için yürürlüğe girdi. Bu yapılan düzenlemeye göre ;

    Sigortalı olarak ilk defa bir işte çalışmaya başlamadan önce yüzde 60 oranında hastalığı veya engeli bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanmamış olan engelli vatandaşlara, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmaları ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmaları şartı ile yaşlılık aylığına bağlanmaktadır.

    Yetkisi bulunan sağlık kurumları tarafınca düzenlemiş olan raporların incelenmesi sonucu sağlık gücündeki kayıplarının %50 ile %59 arasında olan vatandaşlar için ise en az 16 yıldan beri sigortalı olarak hizmet veriyor olmaları gerekiyor. Eğer bu oran %40 ile %49 arasında ise kişilerin en az 18 yıldan beri çalışıyor olamaları gerekiyor ve bu şekilde olup prim bildirmiş olanlar ise yaşa bağlı kalmaksızın SGK emeklilik şartları kapsamında emekli olabileceklerdir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow