hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK ve SSK hizmet sorgulama işlemleri tek çatıda! SSK sorgulama nasıl yapılır?

    SGK ve SSK hizmet sorgulama işlemleri tek çatıda SSK sorgulama nasıl yapılır
    expand

    SGK ve SSK hizmet sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemleri için derlediğimiz haberimizi inceleyerek kolay SGK ve SSK hizmet sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK VE SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    Hizmet dökümü sorgulama yaptığınızda SSK ve SGK ile ilgili yaptığınız tüm işlemleri görebilme imkanına sahip olursunuz. SGK ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini hem şifreli yani E-Devlet şifresi yardımı ile hem de şifresiz olarak yapmanız mümkündür. 

    SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

    E-Devlet Şifresi İle SGK SSK Hizmet Dökümü Sorgulama

    Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki E-Devlet sistemini kullanmak isteyen her vatandaşın E-Devlet şifresine ihtiyacı vardır ve bu şifreyi de kendilerine en yakın yerdeki  PTT şubelerine giderek almaları gerekir. Bu şifreye 2 tl karşılığında erişebilirsiniz. Başvurunuzu yaparken tek gitmeniz önerilir. Çünkü bu şifre size özel bir şifredir. Ayrıca da size bir zarf içinde kapalı olarak verilir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    SGK ve SSK hizmet dökümü sorgulama için bilindiği üzere E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Girdiğiniz sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan yeni sayfada sizden  “E-Devlet Şifresi” ve “T.C. Kimlik Numarası” istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra “Sisteme giriş yap “ diyerek SGK ve SSK hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz.

    Şifresiz İle SGK SSK Hizmet Dökümü Sorgulama

    Şifresiz SGK ve SSK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için T.C. kimlik bilgilerinize ihtiyaç duyarsınız. Bunun için SGK nın resmi sitesi olan E-SGM ye girmelisiniz. Daha sonra açtığınzı sayfada bazı bilgileri doldurmalısınız. Bu bilgiler;

    Uyruk

    T.C. Kimlik Numarası

    Nüfusa kayıtlı olunan il,

    Cilt numarası,

    Doğum Yılı

    Şeklindedir. Bu bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra yanda göreceğiniz “Hizmet Bilgisi 4A” ya girerek SSK hizmet bilginizi öğrenirsiniz. 

     

    SGK VE SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    SSK ve SGK emekli maaşınızı sorguladığınızda maaşınızın düşük ya da yüksek olmasını etkileyen faktörleri belirtmemiz gerekirse; “Sigortalı olarak işe başıma tarihinizin ilk günü, toplamda ödediğiniz prim gün sayınız, ödediğiniz bu primlerin dönemleri ve seviyeleri “ diyebiliriz. Ayrıca özel ya da kamu şirketinde çalışıp çalışmadığınızda SSK SGK emekli maaşı hesaplamanızda etkilidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK emekli maaşı sorgulama işlemlerinizi şifreli ya da şifresiz olarak yapmanız mümkündür. SGK emekli maaş sorgulama işlemlerinizi;

    1.Şifreli SSK SGK Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

    Şifreli olarak SGK emekli maaşı sorgulamak istediğinizde E-Devlet şifresine ve T.C. kimlik numaranıza ihtiyaç duyacaksınız. Bunları SGK nın resmi sitesinde kullanacaksınız.  SGK nın resmi sitesinde ilgili sayfaya tıkladığınızda açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” ya tıklayınız. Daha sonra T.C kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi uygun ve belirtilen yerlere yazınız. Son olarak ise “Sisteme Giriş Yap” diyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    2.Şifresiz SSK SGK Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

    Şifresiz olarak SSK SGK emekli maaşı sorgulama yapmanız mümkündür. Bunun için ise sadece kimlik bilgilerine ihtiyaç duyarsınız. 

    SGK nın E-SGM ekranında doldurmanız gereken bazı kısımlar ise şu şekildedir;

    Uyruk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    T.C. Kimlik Numarası

    Nüfusa kayıtlı olunan il,

    Cilt numarası,

    Doğum Yılı

    Bu bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra ise “Sorgula” seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde şifresiz olarak SSK ve SGK emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

    SSK VE SGK NO ÖĞRENME 

    SSK ve SGK nonuzu öğrendiğinizde SSK ve SGK ile ilgili tüm yaptığınız işlemler için ya da tüm konularda işinize yarayacaktır. SSK numarası SSK ya bağlı bulunan herkese verilir. SGK ve SSK nı öğrenme işleminizi ise SGK nın resmi sitesi olan E-SGM ye girerek oradan Tescil Kaydı/Tescil Kaydı 4A kısmına tıklayarak öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden ise SGK ve SSK no öğrenme işleminizi yapmak için E-Hizmetler kısmında yer alan SSK nın altındaki 4A sigorta tescil kaydı seçeneğine tıklayarak yapabilirsiniz. SGK ve SSK no öğrenme işlemlerinizi belirttiğimiz iki şekilde de yapmanız oldukça kolaydır. 

    SSK SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    SGK ve SSK prim sorgulama işlemlerini internet üzerinden iki yolla yapmanız mümkündür. Bu yollardan birisi E-Devlet şifresini kullanabileceğiniz E-Devlet sistemi, bir diğeri ise SGK nın resmi internet sitesi olan E-SGM sistemidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    E-Devlet Şifresi İle SSK ve SGK Prim Sorgulama

    SGK ve SSK prim sorgulama işlemlerini E-Devlet sistemini kullanarak yapmak istiyorsanız, E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifresini ise size en yakın konumda bulunan PTT şubelerine giderek alabilirsiniz. 

    E-Devlet sistemi ile SGK SSK prim sorgulama yapmak için internetten E-Devlet sistemine giriniz. Daha sonra açılan sayfada ise T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi doğru bir şekilde yazınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK nın altındaki SSK 4A Hizmet bilgisi seçeneğine tıklayınız.

    Şifresiz SSK ve SGK Prim Sorgulama

    SGK ve SSK prim sorgulamanızı şifresiz olarak yapmak istiyorsanız, internetten E-SGM ye giriş yapınız. Daha sonra açılan sayfada istenen kimlik bilgilerinizi giriniz. Son olarak ise SSK 4A Hizmet Bilgisine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    SGK VE SSK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    SGK ve SSK borç sorgulamasını internet üzerinden Online Tahsilat sistemi yardımıyla yapabilirsiniz. Öncelikle internetten online tahsilat sistemine giriniz. Daha sonra burada sizden istenen bilgileri doğru bir şekilde giriniz. Bu sayede SGK ve SSK borç sorgulamanızı yapmış olacaksınız.

    SGK VE SSK MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

    SGK ve SSK maaş hesaplaması yapmak isteyenler bu işlemi internet üzerinden yapabilirler. Ne kadar maaş alacağınızı hesaplamak için bu sistemi kullanabilirsiniz. SSK ve SGK maaş hesaplaması için SGK nın vermiş olduğu aylık hesaplama sistemine giriş yapmalısınız. Daha sonra sistemin sizden istediği bilgileri girmelisiniz. Burada SGK ve SSK nonuzu kullanacaksınız. Böylece işleminizi tamamlamış olacaksınız.

    SGK VE SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

    SGKnın “Ne Zaman Emekli Olabilirim “ uygulaması sayesinde SSK ve SGK emeklilik hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Burada sizden istenen bazı bilgiler bulacaksınız. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra “Dönem/Ay” kısmından sigortalı olarak işe giriş tarihinizi öğrenebilirsiniz. Burada hizmete başlama ve bitiş tarihi prim ödeme gün sayınız gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri yazıp Gönder seçeneğine tıklayınız. Bu sayede SGK ve SSK emeklilik hesaplama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

    SGK VE SSK İŞE GİRİŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    SSK ve SGK işe giriş sorgulama ile ilk işe girdiğiniz tarihi öğrenerek, emeklilik hesaplama yapabilirsiniz. Bu işlemi E-SGM ve E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. 

    E-Devlet Şifresi İle SSK ve SGK İşe Giriş Sorgulama

    Bunun için E-Devlet şifresine sahip olmalısınız. Eğer bir E-Devlet şifreniz yok ie en yakın yerdeki PTT şubesine giderek 2 tl karşılığında bir zarf içerisinde kapalı olarak bir E-Devlet şifresi alabilirsiniz. E-devlet sistemine girdikten sonra “Kimliğimi Şimdi Doğrula”ya tıklamalısınız. Açılan sayfada “T.C. Kimlik Numarası” ve “E-Devlet Şifresi” kısımlarını doldurup “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Oradan da Hizmet Bilgisi 4Z ya tıklayınız. Bu şekilde SSK ve SGK işe giriş sorgulamanızı yapmış olursunuz.

    E-SGM İle SSK ve SGK İşe Giriş Sorgulama

    SSK ve SGK işe giriş sorgulamanızı SGKnın resmi internet sayfası olan E-SGM ile yapmak için bu siteye giriş yapmalısınız. Daha sonra sizden istenen kimlik bilgilerini doğru bir şekilde girmelisiniz. “Sorgula” seçeneğine tıkladıktan sonra da hizmet bilgisi 4a seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde SSK ve SGK işe giriş sorgulamanızı yapmış olursunuz.

    SSK VE SGK RANDEVU ALMA NASIL YAPILIR?

    İnternet üzerinden kendi isteğinize göre doktor ve hastane seçebilirsiniz. Bunun için bir uygulama bulunmaktadır. Öncelikle internet üzerinden hastane randevu sistemine giriş yapmalısınız. Daha sonra açılan sayfada “Randevu Al” seçeneğine tıklamalısınız. Açılan sayfada doldurmanız gereken bazı kısımlar bulacaksınız. Bu kısımlar sizin istek ve tercihlerinize göre doldurmanız gereken kısımlardır. Burada size sorulan bilgiler arasında hastane, klinik, poliklinik, klinik yeri gibi sorular sorulur. Bu kısımları doğru bir şekilde doldurduktan sonra ekranda doktor bilgileri çıkar. Buradan istediğiniz ve uygun olan doktoru seçtikten sonra “Randevuyu Kaydet” demelisiniz. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki bu sistemden yararlanmak istiyorsanız kayıt olmalısınız. Yeni Üye seçeneği ile kayıt olabilirsiniz. Bu sistem sayesinde bekleme olmadan randevunuzu alabilir ve bu sistemden yararlanabilirsiniz.

    SSK VE SGK GÜN DÖKÜMÜ

    SSK ve SGK gün dökümü ile bilmeniz gereken her şeyi öğrenmeniz mümkündür. Bu işlemi 2 şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle bu yoların ne olduğunu söyleyelim. Bu yollardan birisi SGK resmi internet sitesi olan E-SGM yoludur. Bir diğer yol ise E-Devlet şifresine ihtiyaç duyacağınız E-Devlet sistemidir.

    E-Devlet Şifresi İle SSK ve SGK Gün Dökümü

    Bu şekilde işleminizi yapmak istiyorsanız E-Devlet şifresine ihtiyaç duyarsınız. E-devlet şifresini ise size en yakın konumda bulunan PTT şubelerinden alabilirsiniz. 

    E-Devlet şifresini aldıysanız bu şekilde SSK ve SGK gün dökümü almanız çok kolay olacaktır. İnternet üzerinden E-Devlet sistemine girdikten sonra “T.C Kimlik Numarası ve “E-Devlet Şifresi”ni gereken ve istenen yere yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” diyerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Buradan da SGK başlığı altında yer alan 4A hizmet bilgisine tıklayarak SGK ve SSK gün dökümü işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    Şifresiz SSK ve SGK Gün Dökümü

    Şifresiz olarak SSK ve SGK Gün Dökümü yapmak istiyorsanız internetten SGK nın resmi sitesi olan E-SGM ye girmelisiniz. Daha sonra açılan yeni sayfada sizden istenen bazı bilgileri göreceksiniz. Bu bilgiler kimlik bilgilerinizle alakalı bilgilerdir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra “Sorgula” çeneğine tıklamalısınız. Buradan da SGK başlığı altında yer alan 4A hizmet bilgisine tıklayarak SGK ve SSK gün dökümü işleminizi tamamlayabilirsiniz.

    SSK VE SGK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASINI NASIL KULLANIRIM?

    SSK ve SGK ne zaman emekli olurum uygulamasını tüm vatandaşlarımız rahatlıkla kullanabilirler. Bu uygulamadan yararlanmak oldukça kolaydır. Bu uygulama sayesinden bağlı bulunduğunuz kurumdan ne zaman emekli olacağınız konusunda bilgi edinebilirsiniz. Yani ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. 

    Öncelikle SGK ve SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak için internet üzerinden bu sayfaya giriş yapmanız gerekir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra sayfada doldurmanız gereken bilgiler bulacaksınız. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeye özen göstermelisiniz. Bu sayfada girmeniz gereken kısımlar ve bilgiler şu şekildedir.

    “Emeklilik türü, cinsiyet, doğum tarihi, maluliyet var mı?, , maluliyet derecesi, erken yaşlanma var mı?, bakıma muhtaç malül çocuğunuz var mı? “ 

    Bu bilgileri girdikten sonra “tamam” seçeneğine tıklamalısınız. Bu şekildle SGK ve SSK için ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmış olacaksınız. Bu sayede SGK ve SSK dan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplamış olacaksınız.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow