hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doların ateşi düştü

    Doların ateşi düştü
    expand

    Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) karar metninde "faiz artırımı konusunda sabırlı olunacağı" söylemini fiyatlamaya çalışırken,serbest piyasada dolar 2,3370 liradan, avro 2,8760 liradan güne başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar Fed'in "sabr"ını fiyatlamaya çalışıyor. Açıklamaların ardından ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 2,13 seviyelerinde dengelendi.

    Fed, dün akşam faizlerde değişiklik yapmazken, faiz artırımı konusunda "sabırlı" olunacağını ve bunun daha önce kullanılan "kayda değer süre" ifadesiyle uyumlu olduğu bildirildi.

    Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) dün akşam açıkladığı bildiride ABD ekonomisinin son FOMC toplantısından bu yana gelişme kaydettiği belirtilerek, işgücü piyasasının da güçlü istihdam artışı ve düşen işsizlik oranıyla iyileştiği vurgulandı. Öte yandan, enflasyonun gerileyen enerji fiyatlarıyla Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ettiği ifade edilirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı bir seyir izlediğine işaret edildi.

    İç piyasada ise dolar güne  2,3370 liradan, avro 2,8760 liradan başladı. İstanbul serbest piyasada dolar 2,3370, avro 2,8760 liradan güne başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalıçarşı'da 2,3340 liradan alınan dolar 2,3370 liradan satılıyor. 2,8720 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8760 lira olarak belirlendi. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,3400 lira, avronun satış fiyatı ise 2,9100 lira olmuştu.

    Dolara yatırım yapanlar dikkat

    Hangi ülkede 1 dolara ne alınır?

    Rusya'nın ruble savaşı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow