hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz 1 yılın en düşük seviyesinde

    Faiz 1 yılın en düşük seviyesinde
    expand

    Gösterge iki yıllık tahvilin bileşik getirisi Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine gidebileceği beklentisiyle yüzde 8'in altını test ederek son bir yılın en düşük seviyesini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahvil/bono piyasasında 13 Temmuz 2016 itfalı iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.99'a gerileyerek en son Kasım 2013'te test ettiği seviyelere geriledi.

    Dün Haziran başından beri test edilen en düşük seviye olan yüzde 8.08'e kadar geriledi. Dün iki yıllık göstergede spot kapanış yüzde 8.14 bileşik seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 8.08 olmuştu.

    TCMB'nin faiz indirimine giderek yaklaştığını düşünürken ekonomistler, Kasım ayının indirim için ağırlıklı olarak erken olacağını öngörüyorlar.

    Bankacılar, TL'nin değer kazanması, petrol fiyatlarındaki düşüş, enflasyonun baz etkisiyle önümüzdeki dönemde gerileyecek olması ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S and P) tarafından Cuma günü açıklanması beklenen not gözden geçirmesinden olumlu bir sonuç çıkabileceğ beklenmesinin de faizlerdeki düşüşü destekleyen diğer faktörler olduğunu belirttiler.

    TÜM ZAMANLARIN EN İYİ 50 VİDEO OYUNU!..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow