hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de Barclays'e dava

    ABDde Barclayse dava
    expand

    ABD'de New York Başsavcısı Eric Schneiderman, müşterilerini yanılttığı gerekçesiyle İngiliz bankası Barclays aleyhine dava açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davada bankanın hisse almak veya satmak isteyen müşterilere mümkün olan en iyi fiyatları alma sözü verdiği, ancak bunun yerine daha çok banka kârlarını yükseltecek adımlar attığı ileri sürülüyor.

    Başsavcı Schneiderman'ın açtığı dava, yetkili makamların giderek daha fazla otomasyona yönelen borsalarda çalışan işlemcilerin, yatırımcıları yanıltmalarını engelleme çabaları kapsamında açılan en büyük dava oluyor.

    Schneiderman, "Barclays yatırımcılara güvenli sularda yüzdüklerini söyleyerek "karanlık havuzunu" genişletti, ancak bankanın karanlık havuzu, kendi yarattığı fırsatçılarla doluydu" dedi.

    Yatırımcıların piyasaya tüyo vermeden büyük işlemleri yönetebilmelerine imkan vermesi için oluşturulan "karanlık havuzlarda", katılımcılar isimsiz olarak yer alabiliyor ve işlemler tamamlanana kadar işlem bilgileri gizli tuluyor.

    Barclays açıklamasında ise, "Bu iddiaları çok ciddiye alıyoruz" ifadesi yer aldı. Banka adli makamlarla işbirliği yaptıklarını ve kendi iç soruşturmalarını da başlattıklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow