hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın değerinde kiraz İstanbul'da satışa sunuldu

    Altın değerinde kiraz İstanbulda satışa sunuldu
    expand

    İzmir Kemalpaşa'da serada yetiştirilen, normal hasat döneminden yaklaşık 1 ay önce olgunlaştığından "kuzey yarımkürenin ilk mahsülü" olduğu belirtilen kiraz, İstanbul'da satışa sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali'ne getirilen kiraz, İstanbul'da kilogramı 120-200 liradan alıcı bekliyor.

    Serada yetiştirilen ve erkenci özelliğiyle pazar değerini arttıran kiraz, kentteki manavlar, marketler ve pazarlarda yerini alacak.

    Kiraz, pahalı olması nedeniyle 100, 200 ve 250'şer gramlık paketlerde satışa sunuluyor. Hale gelen vatandaşlar, kirazın etiketini görünce şaşkınlığını gizleyemiyor.

    "En pahalı meyve kiraz"

    AA muhabirine açıklama yapan Ekinci Tarım'ın sorumlusu Çetin Ekinci, bugün ilk defa yerli kirazın İstanbul'a geldiğini söyledi.

    Kirazın fiyatının İzmir'de kilogramı 200 lira olarak belirlendiğini ama bu fiyatın İstanbul'da değiştiğini dile getiren Ekinci, "Şu an halde kirazın fiyatı 120 lira. Bu kiraz manava ve pazara düştüğünde, 150-200 lira arasında perakendeciler satar. Bu kirazın pahalı olmasının nedeni ve diğer ucuz kirazlardan farkı, sera oluşu. İstanbul'a bugün gelen kirazın toplamı 300-500 kilogram arasında değişiyor" diye konuştu.

    Ekinci, vatandaşların kirazın fiyatını görünce tepki gösterdiğini aktararak, "Şu an en pahalı meyve bugün ilk defa İstanbul haline geldiği için kiraz. Vatandaş bu fiyatı görünce çok büyük tepki gösteriyor. Alternatif meyvelere yöneliyor. Meyvelerin tüm çeşitleri de tezgahlarda yerini aldı. Şu an şeftali, nektarin, kayısı, papaz eriği, can eriği, hepsi mevcut. Kiraza göre de fiyatları çok düşük. Kirazın dışında diğer meyvelerden en pahalısının kilogramı 8 lira" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow