hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukat ücretleri değişti! İşte yeni tarife...

    Avukat ücretleri değişti İşte yeni tarife...
    expand

    Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tarife Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, avukatlık ücret tarifesi İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde takip edilen duruşmasız davalar için 750, duruşmalı davalar için bin 200 lira, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde ilk derecede görülen duruşmasız davalar için bin 500, duruşmalı davalar için de 2 bin 400 lira oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, daha önce ihtiyari dava arkadaşlığının bir türü olan seri davalar ister ayrı dava konusu yapılsın ister bir davada birleştirilsin, her biri için ayrı ayrı tam avukatlık ücretine hükmedilirken, bu düzenlemede de değişikliğe gidildi.

    Bu kapsamda, toplamda 50 dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam avukatlık ücretine hükmedilecek ancak toplamda 100 dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 80'i, toplamda 250 dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 60'ı, toplamda 250'den fazla açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 40'ı oranında avukatlık ücreti alınacak.

    Duruşmalı işlerde bu şekilde avukatlık ücretine hükmedilmesi için dosyaya ilişkin tüm duruşmaların aynı gün aynı mahkemede yapılması gerekecek.

    30 yaşının altında en çok kazanan ünlüler

    Türk CEO'lar hangi üniversitelerden mezun?

    Paralara yüz verdiler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow