hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank Asya'nın hisseleri kapalı kalmaya devam edecek

    Bank Asyanın hisseleri kapalı kalmaya devam edecek
    expand

    Borsa İstanbul, 7 Ağustos'ta işleme kapatılan Bank Asya'nın ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar hissenin işlem sırasının kapalı kalacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul pay piyasası yönetmeliğine göre hissede işlemler 5 güne kadar borsa başkanı tarafından durdurulabiliyor, daha uzun süreler için borsa yönetim kurulu kararı gerekiyor.

    Yönetim kurulu işlemi durdurulan hissenin üzerindeki belirsizliğin giderilmesi için şirkete iki aya kadar süre verebiliyor. Süre daha sonra 1 aya kadar daha uzatılabiliyor.

    Bank Asya'nın hisseleri neden kapalı?

    Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamada kararın borsa yönetim kurulu tarafından alındığı ifade edilerek şunlar denildi:

    "Bankanın ortaklık yapısı ile ilgili olarak; basın yayın organlarında çelişkili haberlerin yer alması, bu haberlerin pay senedi fiyatında ciddi ve süreklilik arz eden dalgalanmalara yol açması, Bankanın ortaklık yapısı ve yönetim değişimi ile ilgili olarak yürütülen sürecin açık ve net olarak duyurulmaması, yatırımcıların algısında Bankanın ortaklık yapısı ve yönetiminin değişimine ilişkin oluşabilecek muğlaklığın sağlıklı fiyat oluşumunu zedeleyebilecek olması sebepleriyle, Bankanın durumuna ilişkin makul bir iktisadi ve finansal gerekçeyle açıklanamayan dalgalanmalar meydana gelebileceğinden...işlem sırasının kapalılık halinin ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar devam etmesine karar verilmiştir."

    Andrei Tarkovsky'e göre en iyi 10 film

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow