hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmayacak

    Davutoğlu TÜSİAD Genel Kuruluna katılmayacak
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Ocak'taki TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, göreve gelir gelmez, ilk görüşmelerinden birini, gelen talep üzerine TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptı.

    Görüşmede, hükümet-sivil toplum ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

    Kaynaklar, AK Parti hükümetlerinin, 12 yıllık iktidar döneminde iş dünyasına yakın önem verdiğini belirterek, Türk sanayicisinin, bu dönemde, AK Parti hükümetlerinin tüm dünyada takdir gören politikaları sayesinde, ticaret alanında, ekonomide başarılara imza attığına işaret etti.

    "TÜSİAD Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, yeni Türkiye'yi anlamakta zorluklar yaşadığını ortaya koydu" değerlendirmesinde bulunan yetkililer, şu değerlendirmeyi yaptılar:

    "Hala eski Türkiye akışkanlıklarıyla hareket edildiğini görüyoruz. 12 yıl boyunca içeriden ve dışarıdan birçok vesayet odağıyla mücadele edildi. Artık hukuk devletinin kuralları ve demokratik süreçler, halktan meşruiyetini alan iktidarın yetki kullanması üzerine kurulu bir süreç var.

    Ancak TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını terk edemiyor. Bütün diyalog süreci ve her türlü iletişim kanallarının açık olmasına rağmen dışarıdan verilen mesajlarla Türkiye'de siyasi süreçlerin nasıl yürümesi gerektiğine dair görüşlerini dikte etmeye çalışıyor."

    İş dünyası örgütünün, yürüyen hukuki süreci etkileyecek kanaatler beyan etmesinin de kabul edilemeyeceğinin altını çizen yetkililer, "Kaldı ki bu örgütün bazı üyelerinin başta Gezi olayları olmak üzere gerektiğinde nasıl hukuk dışı yöntemlerle ülkede siyasete şekil vermeye, siyaset mühendisliği yapmaya çalıştığını onlarca kez gördük" ifadesini kullandı.

    Yetkililer, Davutoğlu'nun da bu çerçevede daha önce katılım yönünde kanaati olmasına rağmen TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldığını ifade ederek, "Anlaşılması gereken husus, TÜSİAD'ın kimi muhatap aldığı değil kimin TÜSİAD'ı muhatap aldığıdır" değerlendirmesini yaptı.

    2014'ün en popüler 10 uygulaması

    Apple'a göre 2014'ün en iyi iPhone uygulamaları

    Hangi iPhone daha iyi?

    2014'ün en iyi 50 filmi

    Her sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken 10 başyapıt!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow