hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnaf tarihi handa kirayı kime vereceğini şaşırdı

    Esnaf tarihi handa kirayı kime vereceğini şaşırdı
    expand

    Manisa'da tarihi Yeni Han'ın İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında paylaşılamaması han esnafını arada bıraktı. Her iki kurum da kiraların kendilerine yatırılması isteyince esnaf ne yapacağını şaşırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi'ne ait olan tarihi Yeni Han Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

    Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarihi hanın kendilerine verilmesi için Manisa 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı "tapu iptali ve tescil davası" büyük bölümü ilin tanıtımına katkı sağlayacak hediyelik eşya imalatı ve satışı yapan han esnafını arada bıraktı.

    MHP'li Büyükşehir Belediyesi kira bedellerinin kendilerine ödenmesi için tebligat yaparken, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü de kira gelirlerinin kendi hesaplarına yatırılmasını istedi.

    İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yaklaşık 30 esnafa gönderilen yazıda, mahkeme sonuçlanıncaya kadar kiraların kendilerine yatırılacağını bildirdi.

    Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, Yeni Han esnafını dolaşarak, Manisa Valiliği devir-teslim komisyonunun hanın mülkiyetinin kendilerine verdiğini ve kiraların en kısa sürede yatırılmasını istedi.

    Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen yazının tehdit niteliğinde olduğunu öne süren han esnafı, Manisa Valiliği'nin konuyu bir an önce çözmesini istedi.

    Vakıflardan gönderilen yazıda davanın kendi lehlerine sonuçlandığı taktirde kiralarını vakıflara yatırmayan esnafların sözleşmelerinin yenilenmeyeceği bildirildi.

    Esnaf arada kaldı

    İki kurum arasında kaldıklarını ifade eden han esnafı ise kirayı nereye yatıracaklarını şaşırdıklarını söyledi.

    Tarihi handa yaklaşık 30 esnafın bulunduğunu kaydeden Emine Mandaş, esnafın iki kurum arasında bırakılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

    Mandaş, şöyle dedi:

    "Kiralarımızı kime yatıracağız? Aynı gün içerisinde bir yandan Vakıflar Bölge Müdürlüğü,  bir yandan da Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri tebligat verdi. Arada kaldık. Bu konunun bir an önce çözülmesini istiyoruz."

    Davanın ne zaman sonuçlanacağını bilmediklerini kaydeden Mandaş, tarihi hanı sahiplenenin çok olduğunu ancak gelişmesi için adım atan olmadığını belirterek, "İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü burayı istiyorsa bize yardımcı olmalıdır. Manisa'nın en büyük eserlerinden birinde esnaflık yapıyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü buraya turistlerin gelmesi için aracılık yapmalı ve hanı tanıtmak için adım atmalıdır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow