hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayında en çok dolar kazandırdı

    Eylül ayında en çok dolar kazandırdı
    expand

    Eylül ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde en fazla reel getiriyi dolar sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının eylül ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıkladı.

    Buna göre, geçen ay en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,43, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,15 ile dolarda gerçekleşti.

    Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından külçe altın yüzde 2,94 reel getiri sağlarken, BIST 100 Endeksi yatırımcısına yüzde 1,92, euro yüzde 1,70 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,17 kaybettirdi.

    Vizyonda bu hafta: 10 Ekim 2014

    TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 0,56 ve mevduat faizi yüzde 0,27 reel getiri sağlarken, külçe altın yüzde 2,26, BIST 100 Endeksi yüzde 1,23, euro yüzde 1 kaybettirdi.

    Dolar üç aylık değerlendirmeye göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,27, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,62 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,89, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,61 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Altı aylık değerlendirmeye göre, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19,49, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18,17 ile yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,77, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,78 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Yıllık en çok dolar kazandırdı

    Yıllık olarak değerlendirildiğinde, dolar TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,59 ile yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracı oldu.

    Öte yandan, külçe altın Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,49, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,67 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow