hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşadamı İzzet Özilhan hayatını kaybetti

    İşadamı İzzet Özilhan hayatını kaybetti
    expand

    Anadolu Grubu kurucularından ve Onursal Başkanı İzzet Özilhan, 94 yaşında vefat etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Grubundan yapılan yazılı açıklamada, "Onursal Başkanımız sayın İzzet Özilhan, 22 Haziran 2014 Pazar günü vefat etmiştir. Anadolu Grubu olarak kaybımız büyük, acımız sonsuzdur" ifadesi kullanıldı.

    Özilhan'ın cenazesinin salı günü Batı Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verileceği belirtildi.

    Özilhan'ın özgeçmişi

    İzzet Özilhan, 11 Mayıs 1920'de Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğreniminin ardından babasının yanında iş hayatına atılan Özilhan, çalışmalarına 1937'de geldiği İstanbul'da devam etti.

    Kamil Yazıcı ile 1950'de ticaret ve sanayi şirketlerini kuran Özilhan, holdingleşme aşamasına gelen grubunun adını 1960'ların sonunda Anadolu Grubu olarak belirledi. Ortağıyla 1979'da Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kuran Özilhan, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1997'de Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özilhan, 1976-1982 arasında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yürüttü.

    İzzet Özilhan, iki çocuk babasıydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow