hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu konutlarında kira bedelleri belirlendi

    Kamu konutlarında kira bedelleri belirlendi
    expand

    Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maliye Bakanlığı'nın Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 367), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    Buna göre, yurt içinde bulunan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık metrekare başına 1,49 lira, kalorifersiz konutlarda 2,32 lira, kaloriferli konutlarda 3,05 lira kira bedeli alınacak.

    Belirlenen kira bedellerine ek olarak, kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan aylık metrekare başına 0,28 lira alınacak.

    Elektrik ve su bedellerinin tespitinde; kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

    Elektrik ve su sayacının ayrılamaması halinde metrekare başına 0,62'şer lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılamaması halinde 1,24 lira, konutlarda kullanılan suyun şehir şebekesi dışında kaynaklardan (kuyu, artezyen, kaynak suyu gibi) karşılanıyor olması halinde ise 0,31 lira ilave kira bedeli tahsil edilecek.

    Yakıtı kurum tarafından tedarik edilen konutlar

    Yakıt maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak, yurt içindeki kaloriferli kamu konutlarından yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 15 Ocak 2015'ten itibaren metrekare başına 1,24 lira yakıt bedeli alınacak.

    Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı uygulamasının ülke genelinde henüz tamamlanmadığı ve kontenjan ve metrekare yakıt bedeli uygulamasının da devam ettiği dikkate alınarak, ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; belirtilen yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek.

    Ancak, kamu kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

    Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 15 Ocak 2015'ten itibaren metrekare başına 0,13 lira alınacak.

    Öte yandan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 360) yürürlükten kaldırıldı.

    2014'ün en popüler 10 uygulaması

    Apple'a göre 2014'ün en iyi iPhone uygulamaları

    Hangi iPhone daha iyi?

    2014'ün en iyi 50 filmi

    Her sinemaseverin mutlaka izlemesi gereken 10 başyapıt!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow